25 nov. 2022 | 21:26

Orașul din România care va scăpa de facturile mari la energie. Soluția găsită de Primărie

News
Orașul din România care va scăpa de facturile mari la energie. Soluția găsită de Primărie
Orașul din România care va scăpa de facturile mari la energie. Ce soluție au găsit autoritățile politice.

Orașul din România care va scăpa de facturile mari la energie. Ce soluție au găsit autoritățile politice, în contextul crizei energetice actuale. Investiția presupune eficientizarea energetică a mai multor clădiri, printre care se numără și câteva școli, grădinițe și blocuri și se ridică la o valoare totală de aproape 136 de milioane de lei.

Orașul din România care va scăpa de facturile mari la energie

Vești bune pentru locuitorii din Sibiu! Autoritățile locale au găsit o soluție pentru a scăpa de facturile mari la energie. Totul are legătură cu o investiție realizată pe baza Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primăria Municipiului Sibiu a obținut o finanțarea de aproape 136 de milioane de lei pentru mai multe proiecte de eficientizare energetică.

„Am fost înştiinţaţi cu privire la aprobarea finanţării din PNRR a proiectelor pe care le-am depus pe componenta 5 – Valul renovării. Am obţinut, astfel, o finanţare în valoare totală de 135,7 milioane lei pentru cele 9 proiecte depuse în primul apel.

Am mai depus încă 8 proiecte în cadrul apelului 2, pe aceeaşi componentă, în valoare de 68 de milioane de lei. Pentru acestea, aşteptăm demararea evaluării”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, potrivit Agenției Naționale de Presă.

Ce instituții de învățământ din Sibiu vor fi termoizolate

O serie de clădiri publice, precum și private urmează să intre în reabilitare. Câteva școli, grădinițe și blocuri ale locuitorilor din regiune vor fi termoizolate. Tâmplăria va fi înlocuită cu termopan. Este vorba despre un număr de șase instituții de învățământ, după cum urmează:

  • Şcoala nr. 25;
  • Şcoala „N. Iorga”;
  • Şcoala Regele Ferdinand;
  • Colegiul Naţional „O. Goga”;
  • Liceul „O. Ghibu”;
  • Grădiniţa „Elefănţelul Curios”.

Aproape 30 de clădiri publice și private urmează să fie renovate

Un număr de 20 de blocuri din oraș vor fi anvelopate. Balcoanele aferente imobilelor clădirilor vor fi închise și izolate. Și acoperișurile vor fi reparate. Lifturile din cadrul clădirilor vor fi, de asemenea, modernizate.

Potrivit unui anunț făcut de reprezentanții politici, va avea loc montarea unui sistem alternativ de încălzire din surse regenerabile, prin intermediul pompelor de căldură şi montarea de panouri solare fotovoltaice.

În total, 26 de clădiri publice și private urmează să fie renovate și dotate eficient din punct de vedere energetic. În cadrul proiectelor de renovare este inclusă și cumpărarea și amplasarea a zece stații de încărcare pentru mașini electrice și hibrid.

Primăria Municipiului Sibiu, aflată sub conducerea edilului Astrid Fodor, a depus 30 de proiecte pe PNRR. Valoarea totală a investițiilor se ridică la suma de 500 de milioane de lei, potrivit sursei citate. Toți banii ar reprezenta fonduri europene nerambursabile.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro