Orașul din Italia care a raportat primul caz Covid-19 nu a mai înregistrat nicio infecție. Vești bune din Peninsulă

Orașul din Italia care a raportat primul caz Covid-19 nu a mai înregistrat nicio infecție. Vești bune din Peninsulă
Care sunt țările în care nu a ajuns pandemia. Ce au făcut diferit aceste state

Vești extrem de bune din Italia! Primul oraș din Peninsulă care a fost lovit de COVID-19 nu a mai înregistrat niciun caz de infecție. Ce spun autoritățile?

Primul oraș din Italia lovit de COVID-19 nu a mai înregistrat nicio infecție

Vești bune din Peninsulă! Italia nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus în primul oraș lovit de bacterie. Cetățenii din Codogno suflă ușurați după ce au avut parte de prima veste bună după săptămâni de chin. Orașul a fost închis încă din 21 februarie, iar măsurile luate de autoritățile italiene au fost extrem de stricte. „Chiar şi cele mai întunecate nopţi au un răsărit frumos”, scrie La Stampa.

Celelalte 11 municipalități din jurul lui Codogno sunt de asemenea închise tot din luna februarie. Cu toate astea, nu se lasă garda jos. Giulio Galler, consilier pentru sănătate din Lombardia, a scris într-un mesaj pe Facebook faptul că „numerele nu trebuie privite zi de zi”. „Trebuie să mai rezistăm şi să fim şi mai riguroşi în respectarea regulilor. Chiar şi cele mai întunecate nopţi au un răsărit frumos”, a spus Giulio Gallera, potrivit Mediafax.

Primul oraș din Italia lovit de COVID-19 nu a mai înregistrat niciun caz
Primul oraș din Italia lovit de COVID-19 nu a mai înregistrat niciun caz

„Chiar și cele mai întunecate nopți au un răsărit frumos”

Bărbatul considerat primul pacient infectat cu noul coronavirus în Italia a fost externat din spital, după ce preț de o lună de zile starea sa a fost extrem de incertă. Acesta este identificat doar cu numele de Mattia, are 38 de ani și a petrecut 18 zile la Terapie Intensivă, conectat la aparate care îl ajutau să respire. După ce s-a vindecat, Mattia a susținut că unul dintre „cele mai simple şi frumoase lucruri” este „să respiri de unul singur.”

Conform ultimelor informații, bilanțul în Italia arată așa: 7.503 de persoane decedate și 74.386 de persoane infectate. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 3.491 de cazuri noi confirmate, în scădere față de 3.612 anunțate marți. Până acum, numărul oamenilor care s-au vindecat este de 9.362, iar cele mai mutle cazuri se înregistreză în prezent în regiunea Lombardia unde există: 10.054 de cazuri şi 1.077 de decese.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI