Orașul celor 1000 de izvoare din România. Din ce în ce mai mulți români vin aici nu numai pentru a se odihni și relaxa, ci și pentru a efectua diverse tratamente. Turiștii sunt de fiecare dată fermecați de peisajele montane din regiune. Resursele naturale sunt folosite, printre altele, și pentru prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni de sănătate.
Orașul-stațiune Covasna, situat la poalele versantului vestic al Munților Brețcului, este locul unde trebuie să ajungi cel puțin o dată în viață. Aici, stațiunea funcționează permanent. Verile sunt răcoroase, iar iernile sunt reci, însă mereu deschise turiștilor dornici de experiențe noi.
La Covasna nu merg doar persoanele care vor să se trateze de boli cardiace, ci și românii care vor să se bucure de câteva clipe de relaxare în aer liber. Stațiunea este cunoscută pentru bioclimatul său aparte. În perioada sezonului rece, pârtiile de schi sunt pline de aventurieri.
Tot în regiune te poți plimba și cu mocănița. În principiu, plimbările au loc pe două trasee: Clermont – Cetatea Zânelor şi Clermont – Siclau (Planul Înclinat). Potențialul turistic al zonei este unul cu adevărat valoros.
Dincolo de peisajul pitoresc însă, Covasna este bogată și în ape minerale. Stațiunea balneo-climaterică este cunoscută și după denumirea de „Orașul celor 1000 de izvoare”. Aerul de aici este incomparabil. Puternic ozonat, bogat în aerosoli răşinoşi şi ioni negativi, face bine tuturor persoanelor care se refugiază în băi pentru a preveni sau trata diverse boli.
Dacă te vei deplasa vreodată în Covasna, vei observa în multe zone erupții cu apă minerală carbonatată și dioxid de carbon. Pivnițele oamenilor ar putea să pună viața în pericol, deoarece sunt pline de dioxid de carbon. Însă localnicii au profitat de oportunitate și le-au transformat în mofete private.
Nu de puține ori, specialiștii în sănătate trimit la Covasna pacienți cu diverse afecțiuni de sănătate pentru a se trata. Vorbim despre persoane care prezintă boli cardiovasculare, acestea fiind cele mai întâlnite, afecțiuni la nivelul tubuluidigestiv, afecțiuni hepato-biliare și altele.
Bolnavii fac în stațiune băi calde cu ape carbogazoase, cure interne cu ape minerale, aerosoli și inhalații și nu numai. Printre cele mai solicitate proceduri de către turiști sunt și termoterapia, electroterapia, terapia laser.
Covasna se află foarte aproape de orașul Sfântu Gheorghe. Faci doar 31 de kilometri, dacă vrei să îl vizitezi. La 19 kilometri de stațiunea balneo-climaterică se aflăși Târgu Secuiesc. Potrivit istoricilor, orașul datează încă din anul 1567 și, în timp, s-a bucurat de recunoaștere chiar pe plan internațional.