22 oct. 2021 | 19:16

Oraşul care a avut cel mai lung lockdown din lume. Peste 260 de zile de restricţii dure

News
Oraşul care a avut cel mai lung lockdown din lume. Peste 260 de zile de restricţii dure
Oraşul care a avut cel mai lung lockdown din lume

Care este orașul care a avut cel mai lung lockdown din lume. Acest oraș a relaxat o parte dintre restricțiile implementate pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Oraşul care a avut cel mai lung lockdown din lume

Orașul care a avut cel mai lung lockdown din lume este Melbourne (Australia), iar acum se pare că relaxează unele restricții. Astfel că locuitorii din oraș s-au prezentat în număr mare în barurile, restaurantele şi saloanele de coafură locale chiar de la primele ore ale dimineţii de vineri.

De precizat este că Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, a fost un număr de 262 de zile, adică aproape nouă luni, sub incidenţa unui regim de restricţii epidemice stricte, implementate în cadrul a şase lockdown-uri separate, din martie 2020, în urma cărora metropola australiană a devenit oraşul cu cel mai îndelungat lockdown cumulativ din lume. Recordul anterior fusese deținut de orașul Buenos Aires, capitala Argentinei, care a rămas în 2020 timp de 234 de zile consecutive.

Astfel, în Melbourne, rezidenţii au fost văzuţi în timp ce aplaudau şi ovaţionau de la balcoanele locuinţelor lor, iar conducătorii de automobile claxonau fără încetare la ora locală 23:59 joi seară, cu un minut înainte de încheierea restricţiilor adoptate în luna august. Apoi, multe companii, chiar și restaurante şi chiar saloane de coafură, s-au redeschis cu ocazia acesta la ore neobişnuite faţă de programele lor tradiţionale de funcţionare.

Bilanț cazuri covid în Australia

Puţin peste 70% dintre adulţii din Australia sunt vaccinaţi cu schemă completă, iar mulţi dintre rezidenţi plănuiesc să călătorească iar în străinătate pe măsură ce restricţiile adoptate la frontierele internaţionale ale ţării se vor relaxa, în noiembrie.

De asemenea, de la 1 noiembrie, turiştii internaţionali vaccinaţi cu schemă completă care vor sosi în Sydney şi Melbourne nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.

Compania aeriană Qantas Airways Ltd a anunţat azi că o să accelereze planurile în ce privește reluarea zborurilor către mai multe destinaţii şi că o să folosească avioane mai mari datorită „cererii masive”.

„Este o zi minunată – Australia este pregătită să decoleze”, a declarat prim-ministrul ţării, Scott Morrison, la scurt timp după anunţul făcut de compania Qantas.

De menționat este că Australia a raportat 152.000 de cazuri şi 1.590 de decese asociate COVID-19. Melboure, capitala Statului Victoria, a raportat vineri 2.189 de cazuri noi de COVID-19 şi 16 decese, fiind epicentrul infectărilor cauzate de varianta Delta în Australia.

După ce campania de vaccinare din Australia s-a intensificat, autorităţile centrale nu mai plănuiesc să se axeze în principal pe lockdown-uri extinse ca să suprime răspândirea virusului.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro