Orașele care vor fi sub apă până în 2030. Încălzirea globală e de vină

Orașele care vor fi sub apă până în 2030. Încălzirea globală e de vină
Orașele care vor fi sub apă până în 2030 din cauza încălzirii globale

Schimbările climatice îneacă orașele de coastă. Pe măsură ce ghețarii înghețați continuă să se topească și apa se varsă în râuri și, în cele din urmă, în oceane, nivelul apei va continua să crească într-un ritm alarmant.

Orașele care vor fi înghițite de apă

În timp ce liderii mondiali încearcă să găsească soluții pentru schimbările climatice și pentru dezastrele care așteaptă omenirea în viitor, inevitabilul a început deja să se producă. De fapt, unele dintre orașele noastre preferate din lume ar putea fi sub apă înainte de 2030.

În cel mai recent raport al său, Climate Central a creat un fel de hartă pentru a evalua care părți ale Pământului vor fi sub apă înainte de 2030 din cauza creșterii nivelului mării.

Harta a fost creată cu ajutorul informațiilor furnizate de Grupul interguvernamental de experți în evoluția climei (IPCC), organismul Națiunilor Unite responsabil cu analiza științei legate de schimbările climatice.

Există un singur factor care stă la baza creării listei – traiectoria actuală a poluării. Deși lucrurile s-ar putea schimba în următorul deceniu, pe baza lipsei de acțiuni concrete din ultimul deceniu, se pare că următoarele șase orașe (inclusiv unul din India) ar putea fi sub apă, parțial sau în întregime, în mai puțin de un deceniu de acum înainte.

Iată care sunt cele șase orașe care ar putea fi sub apă înainte de 2030

Destinație de renume mondial din Olanda, Amsterdam este cunoscută pentru viața de noapte de neegalat și podurile superbe. Din păcate, Amsterdam se încadrează în regiunea cunoscută sub numele de „Țările de Jos”, incluzând alte orașe precum Rotterdam și Haga.

Basra – Irak

Principalul oraș-port din Irak, Basra ar putea să fie parțial sau complet scufundat în apă.

New Orleans – SUA 

Acest oraș are un sistem de diguri pentru a-l proteja de inundații. Cu toate acestea, predicțiile cercetătorilor subliniază că autoritățile trebuie să se străduiască mai mult pentru ca orașul să nu fie sub ape, scrie Indiatimes.

Veneția – Italia

Unul dintre cele mai cunoscute și romantice orașe din Europa și din lume. Se scufundă deja cu doi milimetri sub ape în fiecare zi, iar încălzirea globală va face procesul și mai rapid.

Ho Chi Minh – Vietnam

Cel mai mare oraș din Vietnam, Ho Chi Minh, este în pericol de inundație. Dacă nu se va inunda, va fi imposibil și periculos de locuit în el.

Kolkata – India

Kolkata, capitala provinciei federale Bengalul de Vest din India, este în pericol să se scufunde înainte de 2030.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI