Mulți nu știu acest lucru! Poți să comiți o serie de greșeli chiar după porția de somn. Două dintre ele au devenit un obieci pentru majoritate. Specialiștii vin cu atenționări pentru oameni. Este foarte important cum te odihnești seară de seară, dar în special cum te trezești.
Un studiu arată că cine se trezește de dimineață, ia decizii proaste. În popor este cunoscută vorba care spune că cine se trezește de dimineață, ajunge departe. Iată că nu acest lucru spun și specialiștii! Conform acestora, abilitatea noastră de a face alegeri inspirate este redusă la jumătate în primele două ore după trezire.
Un psiholog a declarat faptul că avem nevoie de mai mult timp până ce capacitatea noastră de concentrare să funcționeze pentru a putea lua o decizie. De asemenea, fiecare om este diferit, așa că fiecare are ritmul său în care își organizează lucrurile în funcție de evenimentele pe care le are de-a lungul zilei.
„Avem nevoie de mai mult timp până când capacitatea de concentrare a atenției, mecanismele noastre de gândire complexă, ar intra în funcțiune. Fiecare dintre noi știe că are un anumit ritm și, dacă ne-am obișnuit să ne trezim devreme, cu siguranță într-o oră-două, sau poate chiar mai devreme, în funcție și de tipul de situație pentru care trebuie să luăm o decizie, am putea să fim extrem de proactivi și atenți când ne hotărâm să facem un anumit lucru”, a explicat, la Antena 3, Mirela Zivari, psiholog.
În primele ore după somn, deciziile nu sunt neapărat raționale, ci afective, iar pentru o hotărâre urgentă trebuie să-ți dai timp de la trezire pentru a putea fi pe deplin mulțumit de felul în care ai procesat un anumit lucru.
Este recomandat să te trezești mai devreme decât ai crede că este nevoie, timp în care mintea ți se trezește, te dezmeticești fizic și îți faci și toate tabieturile. În felul acesta ești pregătit pentru decizii fericite.
„Dacă ritmul este mai după-amiază, e posibil să avem nevoie să ne încadrăm în acel interval de timp. Cred că ține de fiecare dintre noi să se gândească la faptul că, de cele mai multe ori, deciziile nu sunt raționale, sunt mai degrabă afective, iraționale, și că e nevoie să te gândești și să iei toate informațiile pentru ca decizia ta să fie una bună pentru tine în acel moment în care o iei.”, a mai precizat psihologul.””