OLX, interzis la vânzarea acestor produse. Ce nu mai pot comercializa românii

OLX, interzis la vânzarea acestor produse. Ce nu mai pot comercializa românii
Cine vede un astfel de anunt, e rugat sa il raporteze

Platforma OLX a decis să interzică anunțurile conform cărora o anumite medicamente sunt vândute.

Ce nu mai au voie să vândă românii pe OLX

Mai exact, este vorba despre medicamentele Arbidol și Arbivir. Utilizatorii platformei sunt sfătuiți să raporteze anunțurile care vând acest tip de medicamente.

Ele nu sunt recomandate în protocolul de tratament covid-19, în mod oficial. În plus, căutările acestor medicamente a crescut de aproape 40 de ori mai mult în octombrie 2021 față de luna anterioară.

În paralel, în România au explodat cazurile de covid odată cu începerea sezonului de toamnă.

OLX a observat un interes crescut al utilizatorilor platformei pentru comercializarea medicamentelor Arbidol și Arbivir. Între 1 octombrie și 7 noiembrie 2021 au fost înregistrate peste 8.000 de căutări pe site pentru aceste medicamente.

Pe de altă parte, în luna aprilie au fost înregistrate cu 95% mai puține căutări. De la începutul anului 2021, pe OLX au fost 12.300 de căutări pentru Arbivir și Arbidol.

În cazul în care utilizatorii găsesc astfel de anunțuri, echipa OLX îi sfătuiește să raporteze postările.

Agenția Națională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România  spune că medicamentul Arbidol nu este autorizat în România.

„Niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR, în conformitate cu prevederile prezentului titlu, sau fără o autorizaţie eliberată conform procedurii centralizate”.

OLX anunță că astfel de produse sunt interzise

OLX precizează că este strict interzisă comercializarea medicamentelor eliberate pe bază de rețetă pe platfromă și anunțurile de acest gen sunt eliminate de pe site.

“Au fost 99 de listări de la utilizatori care au încercat să vândă medicamentele Arbidol şi Arbivir pe platforma online, în ultima lună, şi au fost eliminate imediat.

În astfel de situaţii, OLX acţioneaza pe doua planuri: prevenţie – prin comunicarea corespunzatoare a diverselor situaţii întâlnite pe platformă şi reacţie – prin blocarea anunţurilor de vânzare de produse ilegale, în acest caz, medicamente neautorizate.

Echipele noastre de moderare, antifraudă şi asistenţă pentru clienţi lucrează non-stop pentru a ne asigura că românii rămân în siguranţă”, a declarat Theodor Filoş, OLX Business Manager.

Urmăriți Playtech.ro și pe