Marcel Ciolacu a cumpărat Arbidol la negru. Pe cine a tratat președintele PSD cu aceste pastile

Marcel Ciolacu a cumpărat Arbidol la negru. Pe cine a tratat președintele PSD cu aceste pastile
Marcel Ciolacu a cumpărat medicamentul „la negru”

În ultima perioadă majoritatea dintre noi am auzit despre „medicamentul minune din Rusia”. Medicamentul este Arbidol și, potrivit unor expertize, ar fi un tratament eficient împoriva coronavirus. Dacă-l căutăm pe YouTube, găsim videoclipuri care îl descriu ca pe o potențială soluție miraculoasă la pandemia Covid-19. Printre cei care au recunoscut că au cumpărat, la negru, Arbidol, se află și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Arbidol, o potențială soluție miraculoasă la pandemia Covid-19

Există un leac !!! Nu e de mirare că nu există persoane infectate în Rusia„, este textul care însoțește mai multe videoclipuri extrem de populare în care se explică faptul că rușii au o soluție pentru COVID-19 și că virusul este trecut în instrucțiunile sale. Este vorba de Arbidol, un medicament produs în Rusia, despre care s-a tot scris că ar putea ajuta, în mod miraculos, la vindecarea de covid.

Medicamentul în sine, este substanța antivirală umifenovir, care este utilizată în Rusia împotriva gripei, precum și în China, dar sub numele de Abidol. Acesta există încă din perioada sovietică, dar nu a fost aprobat pe piețele europene și americane.

A fost utilizat în tratamentul pacienților cu noul coronavirus. Dar este prea devreme pentru a discuta despre efectul său, similar cu cazul favipiravirului japonez . Noul coronavirus SARS-CoV-2 nu este menționat în instrucțiunile sale de utilizare, contrar afirmațiilor făcute în aceste videoclipuri.

Sancțiune pentru publicitatea Arbidol ca medicament pentru COVID-19

La 25 februarie, au inițiat proceduri pentru publicitatea radiofonică a medicamentului Arbidol, care la 10 martie a dus la sancțiuni împotriva agenților de publicitate. Reclama a prezentat Arbidol ca fiind un medicament eficient împotriva coronavirusului.

Potrivit FAS și Ministerului Sănătății din Rusia, medicamentul nu a fost testat pentru eficacitate împotriva Covid-19. În plus, aceștia au subliniat că nu a existat nicio cerere de extindere a indicațiilor de utilizare a medicamentului.

„[În instrucțiunile de utilizare medicală a medicamentului „Arbidol” în secțiunile „Indicații de utilizare” și „Metoda de utilizare” nu există informații despre boala infecțioasă coronavirus. În consecință, anunțul informează despre proprietățile și caracteristicile medicamentului „Arbidol” despre activitatea medicamentului chiar și împotriva coronavirusului COVID-2019, care este dincolo de gama de indicații conținute în instrucțiunile de utilizare a medicamentului aprobate în mod corespunzător”, a declarat Serviciul Federal Antimonopol din Rusia (FAS).

Marcel Ciolacu a cumpărat medicamentul „la negru”

Gigi Becali era printre primii români care vorbea de Abidol și care propunea autorităților autorizarea acestuia pe plan local. Cu toate încercările sale, nu s-a întâmplat acest lucru, iar medicamentul a ajuns să fie vândut la negru.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a recunoscut recent că a recurs și el la această metodă, aducând medicamentul din Republica Moldova, pentru membrii familie care fuseseră depistați cu covid.

„Eu… am avut toţi nepoţi, iubitele nepoţilor, au avut toţi COVID, frate-miu, cumnata… Iertaţi-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova.

E inacceptabil aşa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! Nu ştii, nu ai niciun control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate”, a declarat Marcel Ciolacu, conform România TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI