Cu ce s-a tratat Gabriela Firea când a avut covid-19: „Vorbesc din proprie experienţă”

Cu ce s-a tratat Gabriela Firea când a avut covid-19: „Vorbesc din proprie experienţă”
Gabriela Firea critică dur organizarea din spitalele românești

Gabriela Firea, acum parlamentar cu drepturi depline, intră încă odată în grupul celor care critică actuala situație a sistemului medical. Fostul primar spune că la ora actuală în spitale nu există tratamente de bază şi ieftine, referindu-se la medicamentele antivirale. În același timp, Gabriela Firea a dezvăluit modul în care s-a vindecat de infecția cu covid.

Gabriela Firea critică dur organizarea din spitalele românești

Aflată în opoziție, timp de aproape doi ani, în Parlamentul Româiei, Gabriela Firea a criticat de fiecare dată modul de gestionare al situației pandemiei din România. Invitată recent la TV, fostul primar al Capitalei a reiterat faptul că autoritățile nu au reușit să gestioneze lucrurile așa cum trebuie. În același timp a scos în evidență faptul că medicamentele antivirale, tratamente relativ ieftine, lipsesc din spitalele din România.

„Nu s-au găsit tratamente de bază şi ieftine, la îndemâna oricui în farmacii. Mă refer la antivirale. A trebuie ca fiecare să se descurce în familie, printre prieteni, cunoştinţe. Celebrul Arbidol care costa puţin la începutul pandemiei şi acum se vinde foarte scump.

Este foarte căutat. (…) Lipsa informaţiilor, nu se explică cu predicat şi subiect dacă este bun acest antiviral. Cred că e foarte bun în lipsă de altceva.”, spune Gabriela Firea.

„Eu m-am vindecat cu Arbidol”

În aceeași intervenție la România TV, Gabriela Firea a vorbit despre medicamentul încă interzis de autoritățile române, și anume Arbidol. Despre medicamentul antiviral fostul edil a mai declarat că este cel cu care s-a vindecat după ce fusese depistată cu covid.

„(Arbidol) Nu este atât de toxic sau ca alte medicamente, pentru că m-am tratat şi eu în afecţiunea cauzată de SARS-COV-2 cu acesta şi vorbesc din proprie experienţă”, a declarat Gabriela Firea, în direct la România TV.

Conform datelor clinice Arbidol este un medicament antiviral cu spectru larg non-nucleozidic, cu efect de îmbunătățire a sistemului imunitar. Studiile clinice au arătat că în combinație cu alte medicamente, poate fi un tratament în lupta împotriva infecției COVID-19. Medicamentul ar fi putut să intre pe piața românească, dar autoritățile au decis contrariu.

Gabriela Firea spune că România se comportă ca şi cum ieri ar fi aflat că e pandemie

Actuala situație și modul în care s-a gestionat actuala situație, spune Gabriela Firea, este una deficitară, iar lucrurile trebuiesc rezolvate cât mai repede posibil. În același timp, fostul primar a criticat dur decizia autorităților de a opri aprovizionarea spitalelor cu medicamentele pentru tatamentele covid.

„Suntem la doi ani de la debutul pandemiei şi România se comportă ca şi cum astăzi sau ieri ar fi aflat că e pandemie. Am avut o vară întreagă în care nu s-au luat măsuri ca în întreaga Europă pentru pregătirea valului patru. În Bucureşti, de exemplu, primarul anunţa astă vară că s-a încheiat pandemia, că aşa a înţeles.

A închis spitalul COVID. De asemenea, a oprit aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare pentru afecţiunea care e derivată din SARS-COV-2. A oprit toate proiectele privind testarea în şcoli – elevi, profesori, testare gratuită”, a mai spus Gabriela Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI