Occidentul, zguduit de cel mai nou avertisment. Republica Moldova, în fruntea listei: „Putin este gata să redeseneze granițele și să distrugă Europa”

Occidentul, zguduit de cel mai nou avertisment. Republica Moldova, în fruntea listei: „Putin este gata să redeseneze granițele și să distrugă Europa
Vladimir Putin, liderul rus cu planuri de cucerire a Europei

Vladimir Putin pare de neoprit în ambițiile sale de a cuceri cu orice preț teritorii din Ucraina și nu doar atât. După cele 133 de zile de război, ieri, Institutul pentru Studiul Războiului a anunțat că a fost prima zi de la începutul invaziei în care Rusia nu și-a anunțat o cucerire teritorială, deși atacurile nu au încetat nicio secundă. În contextul în care liderul rus pare mai motivat ca niciodată să obțină victorie cu orice preț, ministrul de Externe al Ucrainei trage un mare semnal de alarmă către toate țările occidentale.

În cursul zilei de ieri, în cadrul Palatului Parlamentului au fost pregătite lucrările pentru Forumul pentru Securitate și Informații, care va avea loc astăzi și mâine în același loc, fiind așteptați 400 de parlamentari din 40 de țări. Astfel, prin videoconferință, ministrul ucrainean de Externe a mulțumit României pentru tot sprijinul oferit țării și cetățenilor ucraineni, încă de la începutul invaziei ruse.

„Aş dori să mulţumesc din toată inima României, prietenul şi vecinul nostru bun, pentru tot ceea ce a făcut de la începutul acestei invazii pe scară largă împotriva Ucrainei”, a transmis joi Kuleba, într-o intervenţie prin videoconferinţă în fața tuturor celor prezenți. Acesta a profitat de momentul creat pentru a le reaminti parlamentarilor de necesitatea urgentă de arme pentru a stabiliza linia frontului.

Avertismentul lui Kuleba pentru Occident

Dmytro Kuleba a avertizat toți politicienii prezenți la forumul din București cu privire la planurile distrugătoare ale lui Vladimir Putin, susținând că agresivitatea războiului dus de Rusia în Ucraina este fără precedent și cu urmări ireversibile pentru întreaga lume.

Acesta a susținut că liderul rus este revoltat din cauza traiului bun al statelor din Europa, un motiv pentru a dori să distrugă această bunăstare, în avantajul țării sale.

„Facem faţă unei provocări fără precedent, când un membru permanent al Consiliului de Securitate a lansat o agresiune împotriva unui alt stat. Războiul acesta este unul fără precedent în secolul nostru şi nu trebuie să ne înşelăm faţă de intenţiile reale ale Rusiei. Putin este gata să redeseneze graniţele, să distrugă Europa.

Rusia era considerată a fi o forţă competitivă pe arena internaţională, dar iată că, de această dată, a apelat la forţă pentru a distruge stabilitatea celorlalte naţiuni. Ideea lui Putin este simplă, vrea să impună standardele ruseşti întregii lumi şi anume lipsa de dreptate şi justiţie.

Este motivat de ură faţă de bunăstarea europenilor. Scopul lui Putin este de a bate la fiecare uşă europeană, prezentând o criză: economică, inflaţie sau orice formă de instabilitate. O criză în Europa i-ar permite lui Putin să le arate ruşilor că cei din Europa nu trăiesc mai bine decât ei şi că nu are rost să se opună”, a spus şeful diplomaţiei de la Kiev.

Care sunt următoare state țintă ale Rusiei după Ucraina

În continuare, oficialul Ucrainei a solicitat ajutorul statelor democratice, subliniind o nevoie acută de arme grele cu care armata ucrainenă să poată apăra în continuare securitatea granițelor sale, dar și a celorlalte state. Acesta a tras un semnal de alarmă legat de următoarele ținte ale liderului rus, dacă acesta va reuși să-și atingă obiectivele în țara invadată.

„Ucraina, Moldova, Georgia şi statele baltice sunt ţintele primare ale Rusiei, însă şi alte naţiuni europene sunt deja sub atacul rusesc, prin varii mijloace. De aceea, este important să continuăm sprijinirea Ucrainei. Noi, ucrainenii, am dovedit că îi putem înfrânge pe ruşi.

Pierderile suferite în estul Ucrainei se datorează folosirii de arme grele. Există şi limite la curaj, Curajul nu poate face singur totul dacă îi lipsesc mijloacele. În anumite zone, forţele ruseşti depăşesc forţele ucrainene cu 1/10, de aceea este nevoie ca toate celelalte ţări să sporească şi să acorde rapid ajutor Ucrainei.

Avem nevoie de arme grele pentru stabiliza situaţia pe toată linia frontului. Este nevoie să dispunem de o cantitate suficientă de instrumente militare pentru a înfrânge Rusia. Orice acţiune de sprijin a Ucrainei este de fapt este o investiţie în stabilitatea la nivel regional”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, citat de Agerpres.