19 aug. 2022 | 10:49

Obiectul din casă care favorizează apariţia mucegaiului. Nu te-ai fi gândit la asta, trebuie să scapi de el

Sănătate
Obiectul din casă care favorizează apariţia mucegaiului. Nu te-ai fi gândit la asta, trebuie să scapi de el
Nu te-ai fi gândit la asta, dar trebuie să scapi de el!

Obiectul din casă care favorizează apariţia mucegaiului! Pentru fiecare dintre noi este ceva normal să avem tabieturile matinale, sau de seară, mai ales în baie. Stai în baie, cânți în cap melodia ta preferată ca să te relaxezie. Cu excepția cazului în care întârzii la serviciu, atunci probabil că te învârți prin casă și faci multitasking. Cu toate acestea, tot mai mulți oameni nu realizează că există o șansă serioasă ca mucegaiul să-și facă simțită prezența. Există în baia noastră obiectul din casă care favorizează apariţia mucegaiului. Știm că nu te-ai fi gândit la asta, dar trebuie să scapi de el neapărat!

Periuța de dinți electrică, obiectul din casă care favorizează apariţia mucegaiului

Ca să fim corecți, atât periuțele de dinți manuale, cât și cele electrice pot mucegăi. Cele electrice sunt doar un pic diferite, deoarece vin echipate cu o bază reîncărcabilă, care se întâmplă să fie un loc excelent pentru dezvoltarea mucegaiului.

Ultimul lucru pe care ni-l dorim noi, sau dentiștii, este să ne spălăm pe dinți cu mucegai. Sincer, probabil că te simți puțin deranjat doar gândindu-te la asta. Este de înțeles!

Este foarte neplăcut și nu este genul de curățare a dinților pe care îl căutăm. Pentru a ajuta la prevenirea unei guri pline de ciuperci, acele mici instrumente de spălat dinții au nevoie de o îngrijire și o atenție suplimentară, astfel încât să nu te trezești cu o periuță de dinți electrică mucegăită pe mâini, și în gură.

O periuță de dinți electrică este un loc perfect pentru mucegai, unde se poate instala și dezvolta. Ca să nu mai spunem că se află într-una dintre camerele preferate de mucegai din casă.

Nu te-ai fi gândit la asta, dar trebuie să scapi de el

Cele peste 100.000 de specii de mucegai identificate până în prezent se reproduc prin crearea de spori microscopici pe care îi eliberează în aer. Scopul acestor spori este de a găsi o mică zonă locuibilă în care să prindă rădăcini și să înceapă să crească.

Imaginați-vă semințele unui puf de păpădie și ați prins ideea corectă. Sporii de mucegai se întâmplă să fie mai mici decât poate vedea ochiul. Tot ce are nevoie un spor de mucegai pentru a crește sunt patru componente simple:

  • Oxigen (au nevoie de foarte puțin, așa că acesta nu prea contează)
  • Hrană (mănâncă cam orice și orice)
  • Temperatura (majoritatea preferă 4-32 grade , dar unele specii pot trăi în condiții extreme)
  • Umiditate

Pe măsură ce sporii de mucegai sunt eliberați în aer, ei călătoresc pe acest curent oriunde îi duce. Uneori, acel aer curge direct în propria casă. Nu se vor atașa doar de suprafața ușii de la intrare, ci își vor face drum în zone mai locuibile, cum ar fi baia.

Există mult oxigen, este o cameră cu temperatură controlată, tone de particule utile pentru mucegai și, băiete, deci există umiditate. Între dușul care curge, robinetul de la chiuvetă, toaleta care trage apa și bălțile de apă, umezeala abundă în aceste zone. În aceste condiții, mucegaiul poate deveni cu ușurință partenerul de zi cu zi în baie, ceea ce nu este bun pentru sănătatea noastră.

Periuța de dinți este obiectul din casă care favorizează apariţia mucegaiului?

Acum imaginați-vă periuța de dinți. Nu numai că încăperea este perfectă, dar și periuța de dinți electrică în sine este un bun imobil de primă mână pentru sporii de mucegai. Este în mod constant umedă și există tone de particule pe ea de la gura ta și din aer.

Cu o periuță de dinți electrică în mod specific, acea bază este, de asemenea, o problemă. Este inundată în mod constant de apă. Apa se scurge din capul periuței de dinți și este acoperită de orice particule care nu sunt clătite după periaj.

Apa dură din chiuvetă poate duce, de asemenea, la acumularea de minerale, deoarece se adună în zonă. Ca să nu mai vorbim de faptul că, probabil, nu are parte de multă acțiune de curățare, așa că toate acestea se pot transforma cu ușurință într-o grămadă scârboasă de mizerie. Înainte să vă dați seama, vă veți uita la o periuță de dinți electrică mucegăită în timp ce vă periați.

Vezi și: Ai pete galbene pe dinți? Ce greșeală majoră spun specialiștii că faci, de fapt

Un dezastru de sănătate a periuței de dinți electrice mucegăite

Expunerea la mucegai poate provoca o serie de efecte asupra sănătății, în funcție de individ. Cercetătorii încă încearcă să determine cu exactitate modul în care mucegaiul ne afectează organismul.

Aspecte precum genetica, speciile de mucegai, durata timpului de expunere și starea sistemului imunitar joacă un rol. Unele specii de mucegai pot produce, de asemenea, toxine microscopice numite micotoxine, care complică și mai mult lucrurile, deoarece sunt, de asemenea, toxice pentru sănătatea noastră.

În esență, există o mulțime de factori care trebuie stabiliți. Ceea ce se știe este că oricine are un sistem imunitar compromis sau în curs de dezvoltare este mai predispus să dezvolte reacții mai repede și într-o măsură mai mare.

Pe măsură ce aceste particule străine microscopice pătrund în corpul nostru, fie prin ingerare, fie prin respirație, ele provoacă un răspuns al sistemului imunitar pentru a scăpa de ele cât mai repede posibil.

Atunci când întâlnești câțiva spori pe parcursul zilei, de obicei nu este o mare problemă pentru sistemul tău imunitar. Un volum mare de spori prinși în limitele unei locuințe sau lipiți de periuța de dinți pe care urmează să o puneți în gură este o sarcină mult mai mare.

În timp, sistemul imunitar se poate împotmoli, ceea ce declanșează o listă lungă de reacții adverse pentru sănătate. Din nou, depinde de individ pentru care pot apărea simptomele.

Prevenirea unei periuțe de dinți electrice mucegăite

Pentru a împiedica mucegaiul să crească pe periuța de dinți electrică, trebuie să eliminați componentele de care au nevoie sporii pentru a trăi. Eliminarea ingredientelor pentru viață asigură faptul că un spor rămâne un spor și nu trece la mucegai colonizat.

Mucegaiul care crește este o pacoste mult mai mare. A scăpa de particulele microscopice în sine este, de asemenea, o parte crucială. Următorii pași vă vor ajuta să vă asigurați că nu vă periați cu o periuță de dinți electrică mucegăită.

Vezi și: Trucul genial pentru a dezinfecta periuța de dinți. Nu trebuie să folosești bicarbonat de sodiu sau oțet

1. Clătiți-o temeinic după fiecare utilizare

Scopul aici este de a scăpa de cât mai multe particule care sunt lipite de la periaj. Fără particule înseamnă că nu există surse de hrană pentru dezvoltarea mucegaiului. De asemenea, ajută la prevenirea acumulării de particule, care este, în esență, doar un bufet nesfârșit pentru spori.

2. Scuturați, scuturați, scuturați

După ce l-ai clătit bine, lovește-l de câteva ori de marginea chiuvetei pentru a scăpa de cât mai multă apă. Apoi, luați o cârpă și ștergeți corpul propriu-zis. Căutați să eliminați cât mai multă apă din capul periei și să opriți orice apă din drumul său în jos, spre bază.

Fără umiditate înseamnă mai puține șanse ca mucegaiul să se dezvolte. Cea mai bună opțiune este să păstrați capul separat de corp atunci când nu îl folosiți, dar asigurați-vă că îl depozitați în poziție verticală pentru ca periile să se usuce complet. Acest pas suplimentar ajută la asigurarea faptului că apa nu se scurge în jos pe bază.

3. Depozitați-o ca un profesionist

Locul în care vă păstrați periuța de dinți electrică este esențial. Cauți o zonă departe de toaletă (pentru că particulele de toaletă sunt pur și simplu urâte și nu ar trebui să ajungă în gura ta) și cu un flux de aer bun.

Aerul stagnant nu va ajuta periuța să se usuce rapid, iar timpul este esențial, având în vedere capacitatea mucegaiului de a începe să crească în doar 24 de ore. Fiecare baie este diferită, așa că aruncați o privire în jur pentru a vedea ce zonă ar fi un cămin perfect pentru periuța de dinți.

4. Curățați în profunzime o dată pe săptămână

De obicei nu ne gândim la curățarea instrumentului care ne curăță dinții, dar ar trebui. Mai ales periuțele de dinți electrice care au piese pe care le păstrăm ani de zile.

Pentru a vă curăța credincioasa periuță de dinți, scoateți capul și înmuiați-l într-o soluție de oțet alb timp de cel puțin 30 de minute sau peste noapte, iar după înmuiere clătiți-l bine.

Acest truc al prevenirii mucegaiului este un detartrant, ceea ce înseamnă că ajută la smulgerea particulelor de pe suprafața de care sunt atașate. Este, de asemenea, un antifungic și un pic antibacterian. Pentru a ucide mai multe bacterii, îl puteți înmuia și în apă de gură după aceea.

Pentru restul periuței de dinți, fie luați o sticlă cu pulverizator, fie luați o cană și umpleți-o cu soluția de oțet sau Benefact. Singurul alt instrument de care vei avea nevoie este o periuță mică, ca o periuță de dinți manuală.

Pulverizați baza și corpul în jos, dar evitați partea cu dopuri, sau înmuiați peria în soluție și apoi treceți imediat la frecat. Asigurați-vă că acordați o atenție deosebită tuturor fisurilor și crăpăturilor în care se pot acumula apă și particule.

Folosiți un pic de curățător de țevi dacă trebuie să ajungeți în zonele foarte greu accesibile. După ce ați terminat, ștergeți totul cu un prosop din microfibră. Acestea sunt de 100 de ori mai bune la ștergerea particulelor mici, cum ar fi sporii de mucegai și toxinele. Lăsați toate piesele să se usuce complet înainte de a le reasambla.

5. Înlocuiți capul periuței la timp

Asociațiile Dentare recomandă înlocuirea capului la fiecare trei-patru luni, dar cu cât mai des, cu atât mai bine. În cele din urmă, periile se vor deforma, ceea ce le face mai puțin eficiente și mai predispuse la reținerea apei. Apa reținută este visul unui spor de mucegai.

6. Creați cele mai bune condiții pentru baie

O altă modalitate de a te asigura că nu vei dezvolta o periuță de dinți electrică mucegăită este să reduci pe cât posibil condițiile de viață pentru mucegai în baie. Aerul umed poate duce la periuțe de dinți care nu se usucă efectiv, iar dezvoltarea mucegaiului în aceste încăperi crește vertiginos șansele ca un spor de mucegai să aibă noroc și să reușească să se strecoare pe periuța ta de dinți și să înceapă să se dezvolte.

Pornirea ventilatorului de evacuare și deschiderea ușii în timp ce faceți baie, uscarea prosoapelor și a covorașelor de baie, menținerea nivelului de umiditate între 30 și 50 la sută, curățarea frecventă și ștergerea cât mai curând posibil a oricărei bălți de apă sunt toate modalități de a vă menține baia fără mucegai. În mod colectiv, toate aceste acțiuni vor ajuta să vă asigurați că nu găzduiți o petrecere cu mucegai în gură.

O concluzie de final despre păstrarea dinților albi fără mucegai

Igiena dentară este foarte importantă pentru a ne ajuta să ne păstrăm dinții în formă și să ne păstrăm gura sănătoasă. Când mucegaiul vine la plimbare, însă, atenuează acest aspect sănătos.

Evitând o periuță de dinți electrică mucegăită, vă asigurați că toată munca asiduă pentru a menține acei dinți în stare optimă nu se irosește. Faptul de a nu fi dezgustat este, de asemenea, un avantaj destul de mare.

Asigură-te că unealta ta preferată de spălat dinții este sigură și pregătită pentru acțiune, prevenind cât mai multe oportunități mucegăite. Nu uita să le spui și celorlalți membri ai familiei și prietenilor tăi, pentru a-i salva și pe ei de la acest risc.

PlaySport
WOW! Mădălina Ghenea n-a mai apărut niciodată așa! Cum s-a lăsat pozată pe străzile din Veneția
Ego.ro
Andreea Marin, GOALĂ în cadă! Pozele incendiare din telefon au scăpat pe net. Niciodată nu ai văzut-o AȘA!
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Nu e o glumă! Meghan Markle s-a apucat să vândă dulceață de căpșuni 😲
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Alina Sorescu a dat MAREA VESTE înainte de Paşte
Capital.ro
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi definitivă
EVZ.ro
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
Adevarul
Cum a fost aleasă Dobrogea ca loc de construcție al Centralei nucleare. Proiectul demarat de Nicolae Ceaușescu și inaugurat de Ion Iliescu VIDEO
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Se pregătește ”nota de plată”! Ce riscă Ronald Araujo, după gesturile făcute la adresa lui Istvan Kovacs
Digisport.ro
Pepe a dezvăluit ce etnie are. Nici soția sa nu este româncă: „Mi s-a spus că sunt mai focos decât un român”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
Marea împăcare pentru Simona Halep. Este anunțul anului după furtună
Capital.ro
Locul de pe Pământ unde aurul iese singur la suprafață. Cel care l-ar strânge ar câștiga 6.000 de dolari pe zi
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Noapte magică în CHAMPIONS LEAGUE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro