De ce ar trebui să ții mereu o periuță de dinți lângă mașina de spălat. Truc util pentru toate gospodinele

De ce ar trebui să ții mereu o periuță de dinți lângă mașina de spălat. Truc util pentru toate gospodinele
De ce ar trebui să ții mereu o periuță de dinți lângă mașina de spălat.

De ce ar trebui să ții mereu o periuță de dinți lângă mașina de spălat. Un truc util pe care îl fac toate gospodinele. Acestea țin, de obicei, tot timpul o periuță de dinți veche în acel loc, iar motivul se poate intui. Are legătură cu petele mici, dar încăpățânate, de pe haine.

De ce ar trebui să ții mereu o periuță de dinți lângă mașina de spălat

Gospodinele mereu păstrează o periuță de dinți veche lângă mașina de spălat. Motivul este acela că periuțele de dinți sunt ideale pentru îndepărtarea petelor mici. Pentru asta, mai întâi trebuie să umezești pata de pe haine, iar apoi să aplici pe ea un agent de îndepărtare a petelor. Se udă apoi periuța de dinți, apoi se freacă pata. Pune apoi haina cu pricina în mașina de spălat. Dacă te confrunți și tu cu pete mici pe haine, nu arunca periuțele de dinți vechi, deoarece acum știi la ce anume îți pot fi de folos.

Și dacă tot eram la capitolul spălat la mașina de spălat, trebuie să știi că și acest aparat de electrocasnice necesită o atenție specială, mai ales că este folosit foarte des. Spre exemplu, pentru a evita mirosurile neplăcute care pot apărea, un sfat este să nu închizi ușa mașinii de spălat imediat după spălare. Interiorul este umed, motiv pentru care trebuie să se usuce. Același lucru este valabil și pentru garnitură.

Alte trucuri importante

Un alt amănunt este să nu lași niciodată hainele murdare în cuvă cu câteva zile înainte de a porni mașina de spălat. Acest lucru stimulează apariția mirosurilor neplăcute. Un sfat în acest sens este să pui în coșul de rufe și să le introduci în cuvă nu numai în momentul spălării.

Iar pentru a avea mereu haine parfumate se poate crea un parfum pentru mașina de spălat. Va fi suficient să iei o sticlă cu pulverizator, să pui apă demineralizantă și să adaugi o jumătate de lingură de ulei esențial, cum ar fi lavanda. Pulverizează în cuva mașinii de spălat și lasă ușa deschisă pentru ca uleiul să se evapore. Toată încăperea se va parfuma, astfel, iar micile trucuri te vor ajuta să ai hainele curate și parfumate.

Și mirosul neplăcut de pantofi este o problemă foarte frecventă. După o zi întreagă de purtat, încălțămintea capătă un miros urât. Mirosul neplăcut este dat de bacteriile acumulate acolo. Dacă vrei să combați acest miros, poți apela la oțet. Sfatul este să ștergi interiorul pantofilor cu un prosop de hârtie, înmuiat în oțet, și să așteptați până când pantofii se usucă.