Periuța de dinți este unul dintre acele elemente esențiale care fac parte din trusa noastră de obiecte pentru igiena zilnică. Cu peri moi, medii sau mai tari, clasică sau electrică, periuța de dinți ne ajută să avem un zâmbet strălucitor, dinți sănătoși și o respirație fresh. Te-ai întrebat cum o poți dezinfecta? Iată un truc absolut genial.
Ne spălăm pe dinți dimineața și seara, pentru o igienă orală adecvată, însă specialiștii susțin că periuța de dinți poate fi un adevărat incubator pentru bacterii și microbi, dacă nu este igienizată și curățată corespunzător.
Așadar, nu este suficient să clătim periuța de dinți doar cu apă, ci obiectul sanitar trebuie curățat cu simț de răspundere, indiferent că folosim produse speciale sau soluții preparate în casă.
De asemenea, periuța de dinți trebuie să fie mereu depozitată cu perii în sus și pusă separat de alte obiecte, pentru a evita un potențial transfer de bacterii.
După ce te-ai spălat pe dinți, medicii stomatologi îți recomandă să îndepărtezi orice fel de reziduuri de alimente, dând cu apă fierbinte peste peri. De asemenea, periuța de dinți trebuie schimbată o dată la trei luni.
Periuța de dinți poate fi dezinfectată folosind produse speciale din comerț sau printr-un truc genial ce se poate realiza în confortul băii tale.
Tot ce trebuie să faci este să pui periuța de dinți într-o cană în care vei turna apă de gură. Răstoarnă periuța cu perii în jos și las-o peste noapte în soluția respectivă. A doua zi de dimineață nu uita să o clătești bine de tot cu apă, înainte de a o folosi.
În cazul în care nu ai apă de gură la îndemână, o altă metodă prin care poți dezinfecta obiectul de îngrijire personală este să lași periuța de dinți scufundată într-o cană cu apă oxigenată, timp de o oră. O clătești bine, înainte de a o refolosi.
A treia variantă este să prepari o soluție din bicarbonat de sodiu și oțet. Pui periuța de dinți timp de un ceas și, ulterior, o clătești bine cu apă De asemenea, periuța de dinți poate fi igienizată dacă este pusă la fiert.