14 mart. 2022 | 16:08

Trucul genial pentru a dezinfecta periuța de dinți. Nu trebuie să folosești bicarbonat de sodiu sau oțet

Diverse
Trucul genial pentru a dezinfecta periuța de dinți. Nu trebuie să folosești bicarbonat de sodiu sau oțet
Trucul genial pentru a dezinfecta periuta de dinti. Nu trebuie sa folosesti bicarbonat de sodiu sau otet

Periuța de dinți este unul dintre acele elemente esențiale care fac parte din trusa noastră de obiecte pentru igiena zilnică. Cu peri moi, medii sau mai tari, clasică sau electrică, periuța de dinți ne ajută să avem un zâmbet strălucitor, dinți sănătoși și o respirație fresh. Te-ai întrebat cum o poți dezinfecta? Iată un truc absolut genial.

Cum se curăță eficient periuța de dinți

Ne spălăm pe dinți dimineața și seara, pentru o igienă orală adecvată, însă specialiștii susțin că periuța de dinți poate fi un adevărat incubator pentru bacterii și microbi, dacă nu este igienizată și curățată corespunzător.

Așadar, nu este suficient să clătim periuța de dinți doar cu apă, ci obiectul sanitar trebuie curățat cu simț de răspundere, indiferent că folosim produse speciale sau soluții preparate în casă.

De asemenea, periuța de dinți trebuie să fie mereu depozitată cu perii în sus și pusă separat de alte obiecte, pentru a evita un potențial transfer de bacterii.

După ce te-ai spălat pe dinți, medicii stomatologi îți recomandă să îndepărtezi orice fel de reziduuri de alimente, dând cu apă fierbinte peste peri. De asemenea, periuța de dinți trebuie schimbată o dată la trei luni.

Periuța de dinți poate fi dezinfectată folosind produse speciale din comerț sau printr-un truc genial ce se poate realiza în confortul băii tale.

Cum se dezinfectează corect periuța de dinți

Tot ce trebuie să faci este să pui periuța de dinți într-o cană în care vei turna apă de gură. Răstoarnă periuța cu perii în jos și las-o peste noapte în soluția respectivă. A doua zi de dimineață nu uita să o clătești bine de tot cu apă, înainte de a o folosi.

În cazul în care nu ai apă de gură la îndemână, o altă metodă prin care poți dezinfecta obiectul de îngrijire personală este să lași periuța de dinți scufundată într-o cană cu apă oxigenată, timp de o oră. O clătești bine, înainte de a o refolosi.

A treia variantă este să prepari o soluție din bicarbonat de sodiu și oțet. Pui periuța de dinți timp de un ceas și, ulterior, o clătești bine cu apă De asemenea, periuța de dinți poate fi igienizată dacă este pusă la fiert.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro