Obiectele nefolosite din casă care costă și 5.000 de euro. Ai și tu așa ceva?

Obiectele nefolosite din casă care costă și 5.000 de euro. Ai și tu așa ceva?
Lucruri valoroase din casa ta

Ești bogat și nu știai! Există câteva obiecte la tine în casă care sunt nefolosite, dar sunt foarte valoroase. Care sunt lucrurile din locuința ta care costă mai mult decât ai fi crezut? Cu siguranță nu te-ai gândit la asta.

Lucruri mai valoroase decât știai: se află în locuința ta

Dacă faci parte din categoria oamenilor care păstrează o cantitate imensă de lucruri în locuință, s-ar putea să ai o surpriză. Sigur ți s-a pus praful pe unele comori din casa ta pe care o să le vezi cu alți ochi după ce o să citești asta. Mulți dintre colecționari ar cumpăra cu mare plăcere câteva obiecte pe care tu probabil nu le-ai observat.

Cărți – Multe din cărțile din colecția Harry Potter se regăsesc e E-Bay chiar și cu mii de euro, iar colecționarii le adoră. Pentru mulți au devenit plictitsitoare, au fost citite deja de o bună vreme și poate nu mai arată atât de interesant, dar pentru alții sunt o comoară.
Mașini de scris – Unii colecționari pot plăti chiar și până la 4.000 de euro pentru o astfel de mașină, dar desigur că depinde și de modelul acesteia și de starea în care a fost păstrată.
Vinil – Plăcile de vinil au prețuri scandaloase pe unele site-uri sau în unele magazine de specialitate. Poți să profiți de faptul că nu mai ești îndrăgostit de ele și le ai în casă doar pentru amintire sau pentru estetica lor și să le vinzi.
Walkman – Poate nu știai, dar un astfel de obiect poate ajunge să fie vândut și la prețul de 2.500 de euro. A fost popular, iar acum articolele din anii ’90 revin la modă, dar pentru un alt scop.

Ce ai mai putea face?

De asemenea, ai putea să profiți de cărțile în orice limbă pe care le ai prin bibliotecă și să le vinzi unor anticariate. Mai mult decât atât, aceste magazine achiziționează și tot felul de antichități și obiecte precum bibelouri, porțelanuri, păpuși de porțelan sau seturi de furculițe și cuțite deosebite.

Manuale vechi sau cărți

„Poti sa apelezi la Printrecarti.ro – un anticariat care cumpara carti si manuale scolare. Apeland la un astfel de serviciu, repui cartile in circulatie, eliberezi sufrageria si castigi si bani cu care poti sa cumperi alte lucruri.

Fie ca vorbim despre prichindeii din clasele primare, sau despre cei mai avansati cum sunt liceenii, este important ca dezvoltarea lor sa aiba loc din mai multe perspective. Selectarea cartilor pe care vrei sa le vinzi o poti face mai usor daca tii cont de interesele si de varsta copilului tau.

De exemplu, daca copilul tau a citit Baltagul de Mihail Sadoveanu doar pentru ca facea parte din lista de lectura obligatorie, acesta ar fi un titlu pe care-l poti vinde. Sau dacă a trecut de la seria Harry Potter la carti de dezvoltare personala sau financiara, o poti vinde si pe aceasta.” (Sursa: portalînvățământ.ro)