Ce se întâmplă dacă pui coji uscate de portocale în mașina de spălat vase. Trucul e pur și simplu genial

Ce se întâmplă dacă pui coji uscate de portocale în mașina de spălat vase. Trucul e pur și simplu genial
Ce se întâmplă dacă pui coji uscate de portocale în mașina de spălat vase.

Ce se întâmplă dacă pui coji uscate de portocale în mașina  de spălat vase. Adesea cojile de portocale sunt aruncate la gunoi, însă ele pot fi utilizate cu succes în foarte multe feluri.

Ce se întâmplă dacă pui coji uscate de portocale în mașina de spălat vase

Cojile de portocale conțin o cantitate mare de uleiuri esențiale, de aceea, ele pot fi folosite antibacterial de curățare, ecologic. Cojile de portocale te ajută și la curățarea cuptorului cu microunde. Trebuie să le pui într-un bol și să torni 300 ml de apă. Pune apoi vasul în cuptor și pornește-l la puterea maximă pentru șapte minute. Tot ce mai ai de făcut este să ștergi la interior cuptorul.

Și tocătorul poate să devină ca nou, dacă îl cureți cu coji de portocală. Doar presară pe ea puțină sare și freacă cu coajă proaspătă. Apoi clătește sub in jet de apă și bucură-te de un tocător curat.

Dacă pui coji  de portocală în mașina de spălat vase vei observa un lucru uimitor. Pune doar puțină coajă, tocată mărunt. Așa vei evita petele de săpun pe veselă din sticlă.

Și aparatul de cafea va străluci dacă îl cureți cu o soluție formată din o cană de apă rece, o coajă de portocală și puțină sare. Se agită cana cu acest amestec, vreme de 60 de secunde. Se clătește apoi sub un jet de apă.

Cum mai poți folosi cojile de portocală

De asemenea, se poate pregăti și soluție universală împotriva grăsimii: se aranjează într-un vas cojile de portocale și se toarnă peste acestea oțet. Se acoperă vasul cu un capac și se lăsă soluția timp de 7 zile. Apoi, doar se toarnă într-un pulverizator și e gata de a se folosi.

Cojile de portocală se mai pot adăuga și în ceai, fiind o combinație perfectă cu ceaiul negru. Astfel, gustul intens al ceaiului negru se completează perfect cu aroma intensă de portocale. Trebuie doar să mai adaugi puțină scorțișoară.

Coaja de portocală poate fi folosită și pe post de condiment care completează perfect băuturile răcoritoare, dar și anumite feluri de mâncare. Pune-le înainte la uscat la soare, apoi dă-le prin răzătoarea mică și folosește-le.

Cojile proaspete de portocală au o aromă destul de intensă, ele emanând în aer uleiuri esențiale naturale, fapt care te scapă de insecte. Chiar dacă ai molii, cojile de portocale te vor salva. Folosește cojile de portocală sub orice truc dorești!