26 oct. 2022 | 10:22

Obiectele din casă la care trebuie să renunţi urgent. Doar aşa vei plăti mai puţin la curent electric, ele îţi cresc facturile

Utile
Obiectele din casă la care trebuie să renunţi urgent. Doar aşa vei plăti mai puţin la curent electric, ele îţi cresc facturile
Nu mai cheltuiți atât de mult pe electricitate!

Obiectele din casă, care au consum mare, la care trebuie să renunţi urgent! În aceste zile toți ne luptăm cu costurile crescute la facturile la energie și gaze. Dar trebuie să recunoaștem faptul că avem extrem de multe obiecte în casă, mari consumatori de energie. Îți propunem să afli care sunt obiectele din casă la care trebuie să renunţi urgent. Doar aşa vei plăti mai puţin la curent electric.

Nu mai cheltuiți atât de mult pe electricitate!

Probabil că ați observat că facturile de gaz și electricitate au fost mai costisitoare decât de obicei în acest an. De fapt, specialiștii spun că prețul angro al energiei electrice față de anul trecut este în continuă creștere.

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a reduce costurile utilităților, există o mulțime de măsuri simple pe care le puteți lua pentru a vă reduce facturile de energie, de la stingerea luminilor până la spălarea rufelor în mod eficient din punct de vedere al costurilor. Vă prezentăm în continuare care sunt obiectele din casă la care trebuie să renunţi urgent.

Care sunt obiectele din casă la care trebuie să renunţi urgent

Aparatele electrocasnice obișnuite vă cresc factura la electricitate. Iată ce trebuie să știți, plus sfaturi pentru a minimiza consumul de energie al aparatelor electrocasnice.

1.Nu mai folosiți mașina de spălat vase, are un consum de 2%

Mașinile de spălat vase consumă electricitate, dar economisesc mai multă energie, bani, apă și timp decât spălatul manual al vaselor. Mașina de spălat vase necesită o cantitate relativ mică de energie electrică. În general, aceasta reprezintă aproximativ 2% din totalul consumului dvs. lunar.

Potrivit specialiștilor, utilizarea unei mașini de spălat vase calificate Energy Star în loc de spălarea manuală vă poate economisi în medie 22 de litri de apă și aproximativ 190 lei în costuri de utilități în fiecare an, ca să nu mai vorbim de 230 de ore din timpul dumneavoastră. Dar, deși pare a fi o economie, inclusiv mașinile de splat vase sunt consumatoare de curent. Concluzia, trecem iar la spălatul manual, dacă vrem să avem facturi mai mici.

2.Sistemele de încălzire și răcire. Au un consum de 45-50%

Cel mai mare consumator de energie electrică din gospodăria medie este aparatul de încălzire și răcire. Aparatele centrale de aer condiționat, centralele termice electrice și pe gaz, sau caloriferele electrice, utilizează tone de energie pentru a menține casa la temperatura potrivită. Deși depinde de care dintre ele se utilizează mai mult, încălzire sau răcire, încălzirea consumă în general mai multă energie electrică pe tot parcursul anului, reprezentând 25+% din consumul anual de energie electrică.

3. Încălzitorul de apă are un consum de 12%

Dacă aveți un încălzitor de apă electric, atunci acesta este probabil al doilea cel mai mare consumator de energie din casă. Folosiți încălzitorul de apă pentru lucruri precum dușul, spălatul vaselor, folosirea chiuvetei și spălarea rufelor. În total, aceste activități se adună pentru a face din încălzitorul de apă un consumator de energie destul de important în fiecare lună.

4.Iluminatul consumă 9-12%

De-a lungul anilor, becurile au devenit mult mai eficiente din punct de vedere energetic. În prezent, cea mai bună tehnologie de iluminat de pe piață, LED-urile, utilizează mult mai puțină energie decât predecesorii lor, CFL-urile și becurile cu incandescență, și, de asemenea, durează mult mai mult, ceea ce reduce risipa. Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt și mai puțin costisitoare. Cu toate acestea, iluminatul reprezintă o parte semnificativă din consumul de energie electrică în fiecare lună, din cauza gradului de utilizare a acestora.

5.Frigiderul vă încarcă factura cu un consum de 8%

Deși frigiderul nu necesită de fapt atât de multă energie pentru a funcționa în fiecare oră, acesta acumulează o cantitate destul de mare de energie electrică utilizată pur și simplu pentru că este mereu pornit.

6.Mașina de spălat și uscătorul vin cu un consum de 5%

Consumul lunar de energie al mașinii de spălat și al uscătorului depinde de cât de des spălați rufe, desigur. Dar, atunci când puneți în funcțiune mașina de spălat și uscătorul, acestea tind să absoarbă multă energie electrică, mai ales dacă folosiți mașina de spălat cu apă fierbinte. În medie, spălatul rufelor reprezintă aproximativ 5% din consumul anual de energie electrică.

7.Cuptorul electric mănâncă 3%

Gătitul consumă multă energie, mai ales dacă aveți un cuptor și un aragaz electric. Cuptoarele electrice sunt, în general, responsabile pentru aproximativ 3% din consumul lunar de energie electrică.

8. Televizorul și cutia de cablu aduc pe factură consum de 2%

Televizorul și cutiile de cablu sunt remarcabil de eficiente din punct de vedere energetic în prezent. Problema este că ele funcționează adesea chiar și atunci când nu le folosiți. Aceste ore de așteptare pot acumula o anumită cantitate de energie electrică și, ca urmare, televizorul și cutia de cablu consumă aproximativ 2% din totalul lunar de energie electrică.

Ce aparate consumă cea mai multă energie în modul standby și atunci când sunt oprite?

Există unele aparate care sunt vinovate în mod obișnuit de consumul de energie electrică chiar și atunci când nu le folosiți. Aceste aparate se numesc aparate vampir, deoarece absorb energia electrică și pot duce la facturi de electricitate inutil de mari. Iată câteva dintre cele mai frecvente:

  • Televizorul
  • Imprimanta
  • Cuptor de încălzire centrală
  • uptor cu microunde
  • Computer

Există câteva modalități de a rezolva problema consumatorilor vampiri. În primul rând, puteți scoate din priză un aparat electrocasnic atunci când nu le folosiți. O altă strategie este să instalați o priză inteligentă care monitorizează automat utilizarea și întrerupe alimentarea cu energie electrică a obiectelor care sunt în stand-by. Dacă este în modul de așteptare sau este pornit și nu îl folosești, atunci probabil că te costă inutil.

Concluzia

Deși folosim zilnic obiectele din casă, suntem astăzi nevoiți să renunţăm urgent la ele, dacă vrem să avem facturi la energie mai mici. Luați în considerare aceste sfaturi și dacă considerați că sunt extrem de necesare, folosiți-le, dacă nu, ar fi cazul să renunțați la ele.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Cel mai bun sos de ardei. Se poate mânca și pe pâine
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Victorie pentru Călin Georgescu. I-a spulberat pe toți. A fost lovitură de stat
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro