Obiceiul din casa ta care este mai dăunător decât fumatul. Ce spun specialiștii

Obiceiul din casa ta care este mai dăunător decât fumatul. Ce spun specialiștii
Ce obicei este mai dăunător decât fumatul. Majoritatea oamenilor fac asta în casa lor.

Majoritatea oamenilor au un obicei foarte prost în locuința lor. Mulți din cei ai casei fac asta fără să își dea seama de cât este de dăunător. Este vorba despre un lucru mai rău pentru sănătate decât fumatul. Specialiștii vin cu avertizări în privința aceasta. Toți cei care fac o anumită activitate trebuie să se oprească. Un număr mare de persoane nu s-ar gândi că o astfel de acțiune este atât de importantă și poate atrage atât de multe lucruri negative.

Ce obicei este mai dăunător decât fumatul: mulți îl fac fără să își dea seama

Multe gospodine nici nu știu că greșesc enorm când fac o anumită activitate. Mai exact, este vorba despre curățenia zilnică din locuință. Experții susțin că procesul făcut zi de zi este mai rău pentru plămâni decât fumatul. Mulți oameni consideră că ordinea, dezinfectarea și curățenia le oferă multă liniște și satisfacție.

Ei se simt bine știind că totul este curat și fără bacterii. Specialiștii au descoperit după un studiu de peste două decenii că persoanele care fac această activitate zilnică au sănătatea afectată pe termen mediu și lung.

Organizarea și ordinea din casa ta spune multe despre tine, dar este important să știi unde să pui o limită. Cu siguranță mulți se întreabă de ce. Răspunsul este simplu: chimicalele din produsele de curățat îți afectează foarte mult starea de sănătate, mai ales căile respiratorii.

Ce spun specialiștii?

Cercetătorii de la Universitatea din Bergen din Norvegia au analizat comportamentul unui grup de bărbați și femei în raport cu activitățile casnice pe care le-au desfășurat acasă pe o perioadă de 20 de ani. Informațiile arată că daunele sunt direct la nivel pulmonar și provin de la utilizarea produselor de curățat.

Experții au subliniat că multe din femeile care au făcut des curățenie sau care lucrează în acest domeniu în mod profesionist au prezentat o accelerare a declinului funcției pulmonare.

,,Femeile care fac curat acasă sau care lucrează ca femei de serviciu profesioniste au prezentat o accelerare a declinului funcției pulmonare”, au explicat specialiștii.

De asemenea, oamenii de știință din Statele Unite ale Americii au observat că agenții de curățare comerciali pentru igienizarea suprafețelor interioare pot depune mici particule poluante în tractul respirator uman la rate egale sau mai mari decât aerosolii proveniți de la vehicule.

Studiul în cauză are implicații pentru persoanele care au lucrat cu dezinfectanți COVID-19 pe parcursul pandemiei. Specialiștii nu recomandă astfel curățenia amănunțită făcută des sau utilizarea multor produse achiziționate de la supermarket.

Urmăriți Playtech.ro și pe