Oamenii încep să își pună chiuvete în dormitor. Da, da! Ai citit bine: obiceiul olandezilor câștigă teren

Oamenii încep să își pună chiuvete în dormitor. Da, da! Ai citit bine: obiceiul olandezilor câștigă teren
Oamenii încep să își pună chiuvete în dormitor

Baia din dormitor a devenit rapid o tendință, iar asta datorită acelor camere de hotel de tip boutique pe care le vezi adesea pe Instagram. Dar ce ai spune de a avea o chiuvetă în dormitor? Da, da! Ai citit bine: obiceiul olandezilor câștigă teren!… Iată de ce și care sunt avantajele și dezavantejele acestui nou trend în materie de design interior!

De ce oamenii încep să își pună chiuvete în dormitor

În anii 1800, bazinele și băile erau o trăsătură comună în dormitoare, iar multe dintre casele mai vechi britanice au un bazin deja încorporat într-un dormitor. În majoritatea cazurilor, bazinul este complet îndepărtat în timpul proiectelor de renovare, dar iată că moda parcă se întoarce acum.

Deși s-ar putea să ți se pară puțin ciudat să vezi o chiuvetă în dormitor, în anumite părți ale Amsterdamului, obiceiul este ceva foarte comun. Pe vremuri, chiuvetele erau adesea în dormitoarele olandezilor, deoarece dușurile nu erau în erau incluse în apartamentul tipic olandez până acum aproximativ 50 de ani. Dar oare cât de util ar fi acum un lavoar într-un dormitor?

Avantajele de a avea o chiuvetă în dormitor

În timpul perioadei de lockdown, cauzată de pandemia de coronovirus, oamenii au trebuit să se adapteze la multe lucruri. Te gândești acum la faptul că a avea o chiuvetă în dormitor înseamnă a avea un spațiu igienic suplimentar în care să îți poți igieniza mâinile de câte ori îți dorești.

Poți chiar să creezi un loc de îngrijire a pielii și de machiaj, unde să ai un spațiu de spălat în apropierea patului, să îți poți aplica măști de față fără a fi nevoie să ieși în baie. Ar putea suna bine.

Amintește-ți că în casa ta poți fi creativ cu orice caracteristică de design interior. Dacă ai un spațiu în dormitor și nu știi ce să faci cu el, poți include un lighean și îl poți transforma într-o caracteristică excepțională a camerei tale.

Alege un stil prin care să ieși în evidență, alege articole din alamă contrastante și o oglindă minimalistă pentru a crea un design elegant. În plus, dacă ai copii mici, ar putea să-ți prindă bine să ai un lavoar în cameră.

Dezavantajele de a avea o chiuvetă în dormitor

Dacă aspectele pozitive au fost bifate, se trece și la partea cu minusurile. Ce-i drept, o chiuvetă în dormitor nu este tocmai un must-have în proiectul de renovare a dormitorului. Și probabil că și întrebarea „de ce aș avea nevoie de o chiuvetă în dormitor dacă am una în baie”, este una cât se poate de legitimă.

În plus, trebuie să te gândești și la partea de instalații sanitare dacă vrei să încorporezi un lavoar în noul tău dormitor. Totuși, această caracteristică de design a capătat tot mai multă popularitate odată cu pandemia care a sporit nevoia spălatului pe mâini, motiv pentru care s-a considerat că crearea unui punct de spălare suplimentar în casă nu poate face niciun rău.

Însă dacă vrei să iei în considerare o astfel de tendință în materie de design interior, trebuie să cântărești bine dacă ea ar putea deveni o necesitate pentru tine, cât de des ai folosi această „funcție” a dormitorului tău, și reflectezi asupra avantajelor și dezavantajelor sale.