De ce să nu dormi niciodată cu ușa deschisă la dormitor. Motivul la care nu te-ai fi gândit până acum

De ce să nu dormi niciodată cu ușa deschisă la dormitor. Motivul la care nu te-ai fi gândit până acum
Care este motivul pentru care nu trebuie să ai ușa deschisă la dormitor când adormi?

Majoritatea oamenilor se grăbesc să se pună la somn și uneori uită de mici detalii. Nimic nu e mai dulce ca după o zi obositoare să faci un duș și să te arunci în pat. Sunt oameni care preferă să adoarmă cu ușa deschisă, pentru că în felul acesta simt orice mișcare din casă. Care este motivul pentru care nu ar trebui să faci asta? Cu siguranță nici nu te-ai fi gândit la asta. Detalii nebănuite în articolul ce urmează! De-acum sigur îți vei schimba tactica!

Nu trebuie să adormi cu ușa de la cameră deschisă: care este motivul?

Sunt oameni care preferă să închidă ușa la dormitor, mai ales dacă au copii sau animăluțe care se joacă în alte încăperi. În timpul acesta, sunt mulți care din cauza unor frici aleg să lase ușa deschisă pentru a auzi tot ce se întâmplă în locuința lor în special pe timpul nopții. De asemenea, poate preferi să nu o închizi pentru ventilarea aerului.

Oamenii de știință au demonstrat însă că acest lucru nu este deloc unul indicat, așa că ar fi mai bine să îți schimbi obiceiul. Studiile au adus în prim-plan ce se poate întâmpla dacă rămâi cu ușa închisă când dormi și de ce este bine să nu ai prea multă intimitate în orele de somn.

Explicații

Blochezi zgomotele din exterior: cei care locuiesc într-un mediu zgomotos și se trezesc încet preferă să aibă ușa închisă pentru că le e mai ușor să se odihnească.

Asta nu înseamnă că scapi de sunetele care te deranjează, ci ele chiar devin chiar mai iritante pentru că își găsesc locul în ceea ce dorești tu să numești oază de liniște. E ca și cum ai auzi pe tot parcursul nopții limbile de la un ceas într-o liniște asurzitoare. Ajungi până la final să te concentrezi doar pe acest detaliu care te va supăra în cele din urmă mai tare.

Reacționezi eficient dacă ești vizitat de hoți: o ușă deschisă la dormitor îți dă ocazia să acționezi rapid în cazul în care cineva pătrunde în locuința ta. Poți să auzi rapid zgomotele suspecte, să închizi ulterior ușa și mai apoi să suni după ajutor. De asemenea, ai ocazia să te ascunzi până când forțele responsabile să își facă apariția.

Ai șanse mai mari să supraviețuiești unui incendiu: În cazul unui incendiu, fumul și focul se răspândesc rapid. Dacă ai ușa închisă, aceste detalii care fac diferența vor ajunge mai greu la tine, mai cu seamă dacă dormi profund.