Simptomele noii variante XE a coronavirusului. Câte cazuri au fost depistate până acum

Simptomele noii variante XE a coronavirusului. Câte cazuri au fost depistate până acum
O nouă combinație de variante de coronavirus, denumită XE

O nouă combinație de variante de coronavirus a fost detectată în Marea Britanie, dar este prea devreme pentru a ști dacă ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. Denumită varianta Omicron XE, aceasta este o combinație a două versiuni de omicron, denumite BA.1 și BA.2. Este obișnuit ca virușii să se recombine, au declarat experții. De când a fost identificat, la începutul lunii ianuarie, varianta Omicron XE a infectat aproximativ 600 de persoane în Marea Britanie. Nu este clar dacă XE este mai contagios decât BA.2 și nu există niciun indiciu că poate provoca boli mai grave.

Varianta Omicron XE descoperită în Marea Britanie

Varianta Omicron XE „a prezentat o rată de creștere variabilă și nu putem confirma încă dacă are un avantaj real de creștere”. Susan Hopkins de la Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie a declarat într-un comunicat că „Până în prezent nu există suficiente dovezi pentru a trage concluzii cu privire la transmisibilitate, gravitate sau eficiența vaccinului.

Dr. Jeremy Luban, specialist în boli infecțioase la Școala Medicală a Universității din Massachusetts, a declarat că urmărește XE, dar nu este încă îngrijorat.

„Varianta Omicron XE are o combinație puternică a tuturor acestor variante de coronavirus. Dacă s-ar răspândi rapid în SUA la un moment dat, am fi îngrijorați.

Sunt încă multe lucruri pe care nu le știm. XE ar putea să ne surprindă, așa că trebuie să așteptăm să vedem cât de severă va fi.”, spune Dr. Jeremy Luban,

El a spus că este mai îngrijorat de BA.2, care reprezintă 72% din cazurile de COVID-19 din SUA și este varianta dominantă la nivel mondial. BA.2 a dus la mai multe focare în întreaga lume, dar nu determină o creștere substanțială a numărului de cazuri în SUA.

Cazurile au scăzut cu 4% față de săptămâna precedentă, iar spitalizările și decesele au scăzut ambele cu peste 16%, a declarat marți Dr. Rochelle Walensky, director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Ce este mai exact XE?

Agenția britanică de securitate sanitară a confirmat 637 de cazuri cu varianta Omicron XE, cele mai vechi la 19 ianuarie. Fiind un amestec de două variante, varianta Omicron XE este ceea ce se numește un virus recombinant. Acest amestec de ADN viral este atât de comun încât XE este al cincilea virus recombinant care implică omicronul.

Agenția britanică de securitate sanitară a identificat XD și XF ca fiind combinații de delta și omicron BA.1. În Marea Britanie, au fost identificate 38 de cazuri de XF, toate înainte de jumătatea lunii februarie, și nu există nicio dovadă că această versiune a virusului este transmisă în interiorul țării.

În bazele de date globale au fost raportate 49 de cazuri de XD, majoritatea în Franța. Experții în boli infecțioase se tem că se va dezvolta o variantă la fel de contagioasă ca BA.2 și la fel de letală ca delta, dar toate variantele legate de omicron au provocat boli mai puțin grave.

„Aceasta este noua noastră realitate, variantele apar peste tot pentru că, din fericire, le detectăm Cu cât găsim mai multe, cu atât mai multe putem studia și conține.

Din cauza imprevizibilității și a potențialului lor periculos, variantele vor continua să reprezinte o amenințare pentru „revenirea lumii la normalitate”, spun specialiștii, conform The Independent.

Vaccinurile au oferit o bună protecție împotriva bolilor grave și a deceselor cauzate de variante, deși este nevoie de o a treia doză de vaccin pentru a oferi același nivel de protecție împotriva omicron ca și împotriva variantelor anterioare.

Varianta Omicron XE simptome

OMS urmărește în prezent varianta Omicron XE ca parte a variantei Omicron. Simptomele Micron pot include febră, dureri în gât, zgârieturi în gât, tuse și răceală, iritații și decolorări ale pielii, tulburări gastrointestinale și tuse uscată.

Potrivit organizației, este dificil de spus dacă este mortală, având în vedere situația actuală, dar cunoașterea semnelor și simptomelor va ajuta la evitarea contractării infecției. Iată câteva simptome ale acestei noi variante a Coronavirusului.

Această variantă este în prezent în curs de studiu. Este obișnuit ca o astfel de afecțiune să provoace simptome timpurii precum febră, dureri în gât, tuse, mucus și răceală și probleme stomacale. În plus, noua variantă poate fi și mai periculoasă pentru cei deja bolnavi.

Deoarece este o mutație a Omicronului original, vaccinul poate afecta noua variantă. Efectul Omicron în India a fost diferit de cel din al doilea val din cauza numărului mare de vaccinări din timpul celui de-al treilea val.

Gravitatea variantei Omicron XE

Este probabil de trei ori mai contagioasă decât varianta delta. Directorul Rochelle Walensky a declarat că Omicron are un timp de dublare de două zile mai scurt decât delta, ceea ce indică o transmisibilitate mai mare.

Potrivit unui studiu publicat marți, varianta virusului care provoacă un val de infecții în Africa de Sud este mai bună în ceea ce privește evitarea vaccinurilor și provoacă boli mai puțin grave. Cu toate acestea, datele arată, de asemenea, că, deși numărul de cazuri este în creștere, spitalizările nu cresc la fel de repede, ceea ce îi face pe oamenii de știință să creadă că riscul de spitalizare din cauza virusului este mai mic decât cel legat de varianta delta sau de variantele anterioare.

Un studiu ajustat în funcție de statutul de vaccinare a constatat că adulții internați diagnosticați cu COVID-19 au fost cu 29% mai puțini decât cei diagnosticați cu valul de la mijlocul anului 2020.