O româncă le-a făcut felul italienilor. Câți bani a obținut după ce a pretins că este nora unui fost ministru

O româncă le-a făcut felul italienilor. Câți bani a obținut după ce a pretins că este nora unui fost ministru
Câți bani a obținut după ce a pretins că este nora unui fost ministru

O româncă stabilită în Italia este acuzată că a înșelat zeci de oameni cu sume enorme. Aceasta le cerea bani, iar mai departe le promitea că vor avea câștiguri fantastice. Pentru a fi cât mai convingătoare, ea pretindea că este nora unui fost ministru.

Românca a înșelat mai mulți italieni

Ioana Netea este românca ce a înșelat mai mulți italieni, spunându-le că dacă vor investi o sumă de bani, vor avea câștiguri mai mari. Aceasta a venit la audieri preliminare în fața instanței din Frosinione. Faptele comise de româncă au avut loc în două orașe diferite. Ioana Netea păcălea oameni din Ceprano și Frosinone. Înșelătoriile ei au început din anul 2019 și au continuat până la sfârșitul anului trecut. Italienii au scris că românca a avut idei ingenioase pentru a păcăli victimele, în așa fel încât acestea să nu bănuiască nimic. Ea pretindea că este nepoata fostului ministru italian al economiei și Finanțelor, Giulio Tremonti. În prezent, acesta este bancher și broker de succes.

Primele victime a româncei a fost o familie italiană. Aceștia au avut încredere în ea, și i-au dat femeii 25.000 de euro. Ioana Netea avea planul bine pus la punct. Pe lângă faptul că se pretindea că este nora fostului ministru, era convingătoare și foarte persuasivă. Într-un caz, le-a cerut victimelor 500 de euro, apoi le-a înapoiat 1.000 de euro. În acest fel, victimele pot avea încredere în femeie, atunci când aceasta le cere sume mai mari de bani. De aceea, data viitoare i-a convins să-i mai dea 14.000 de euro, iar românca s-a făcut nevăzută.

A folosit mai multe strategii pentru înșelăciuni

Femeia a reușit să se dea drept o persoană bogată, prosperă, pentru a convinge oamenii. Pentru asta, își invita victimele pe o proprietate de lux, o vilă pe plaja din Sperlonga. Femeia pretindea că vila îi aparține, dar nu este sigur dacă este adevărat sau era doar închiriată. O altă familie a fost înșelată după ce Ioana Netea a cerut 6.500 de euro, iar înapoi a returnat 10.000 de euro. Apoi, le-a convins să îi ofere o sumă mai mare. Aici s-a dat drept nepoata fostului ministru, iar familia i-a oferit 75.000 de euro. Familia spera să aibă câștig dublu, dar femeie a fugit cu banii.

Un cuplu de albanezi a fost păcălit cu 70.000 de euro, dar și un bărbat și trei femei cu 135.000 de euro. O altă familie au „investit” 20.000 de euro cu speranța să câștige 1 milion de euro. Oamenii au depus mai multe plângeri, iar românca a fost deținută. Aceasta riscă să primească 10 de ani de închisoare. Paguba totală ar depăși suma de 1 milion de euro.