6 victime rezultate în urma accidentului din Iași suferă de traumatism cranio-cerebral. Incidentul nefericit a avut loc între un microbuz și un autoturism

6 victime rezultate în urma accidentului din Iași suferă de traumatism cranio-cerebral. Incidentul nefericit a avut loc între un microbuz și un autoturism
Accident în Iași între un microbuz și autoturism cu 7 victime

Un accident rutier a avut loc în această dimineață în județul Iași. Un microbuz și un autoturism au intrat în coliziune la ieșirea din Lețcani spre Podul Iloaiei.

Accident grav în Iași

Accidentul rutier a avut loc vineri dimineață, 12.03.2021. Coliziunea dintre autoturism și microbuz a fost destul de puternică, existând victime. Șapte persoane au fost rănite după impactul dintre microbuzul ce transporta muncitori și autoturism. Totul s-a petrecut pe DN 28 Iași – Târgu Frumos în zona localității Podul Iloaiei, județul Iași. Potrivit coordonatorului SMURD Iași, dr. Diana Cimpoeșu, în microbuz se aflau nouă muncitori ce erau în drum spre muncă, iar în celălalt autovehicul implicat în accident se aflau două persoane.

„În această dimineaţă, în jurul orei 07,11, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre un accident care a avut loc la ieşirea din localitatea Leţcani către Podu Iloaiei între un microbuz şi un autoturism, în urma căruia au rezultat mai multe victime. Cercetările continuă”, au informat reprezentanţii IPJ Iaşi.

La fața locului s-au deplasat 17 subofițeri ISU. De asemenea, a fost solicitată și descarcerarea, un echipaj de la Terapie Intensivă Mobilă, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și autospeciala de transport victime multiple. Dintre cele 11 persoane, șapte au necesitat asistență medicală. Două dintre ele vor fi duse pentru îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Neurochirurgie, iar celelalte cinci vor fi duse la UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. De asemenea, o victimă din cele șapte refuză să fie transportată la spital. Din cauza accidentului, traficul în zonă este dificil. În momentul acesta se circulă pe un singur sens. Echipajele poliției rutiere stabilesc cauza producerii accidentului.

6 victime în urma accidentului

În urma accidentului dintre microbuz și autoturism, s-au deplasat echipajele de terapie intensivă SMURD, mașina de victime multiple, echipaj de prim ajutor și mai multe echipaje de la serviciul de ambulanță. Primul ajuns a fost echipajul de prim ajutor. Acesta a evaluat situația, toate cele 11 persoane fiind conștiente. Au putut fi evacuate din autoturisme și din microbuz fără probleme. Aceștia au fost preluați, evaluați și au început tratamentul, unii refuzând transportul la spital.

Tipul de traumatisme este un traumatism cranio-cerebral, fără pierderea stării de conștiență, acest lucru fiind valabil la toate cele șase persoane. De asemenea, unele persoane au avut și traumatisme lombare, unul dintre pacienți are suspiciune de fractură de coloană lombară cu paraplegie. Acesta este în evaluare, iar dacă va fi nevoie, va fi transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru tratament de specialitate. Toate victimele sunt stabile și conștiente, acestea având vârste între 25 și 59 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI