O rivală a Simonei Halep, uluită de româncă. Nu i-a venit să creadă că este posibil

Simona Halep a uimit-o pe Petra Kvitova cu înfrângerea de la Roland Garros de anul acesta

Una dintre cele mai cunoscute jucătoare din lume şi rivală a Simonei Halep a făcut declaraţii incredibile despre româncă. Ce spune celebra sportiva din Cehia despre numărul 2 în clasamentul WTA.

Petra Kvitova, uimită de Simona Halep

Înfrângerea Simonei Halep de la Roland Garros, de acum trei săptămâni, încă este subiect de discuţie printre cei mai mari sportivi ai lumii. Petra Kvitova a dezvăluit că nu se aştepta ca românca să fie învinsă de Iga Swiatek în optimi.

“Am rămas surprinsă de înfrângerea Simonei Halep din meciul cu Swiatek. A fost o mare surpriză pentru mine. Știm cu toții cum joacă Simona pe zgură, cât de constantă este și ce bine se deplasează. Dar Iga a făcut un meci fenomenal, iar parcursul său a fost confirmat ulterior și de evoluția ulterioară de la Roland Garros”, a declarat aceasta.

Cele două jucătoare de tenis sunt prietene dincolo de teren, lucru recunoscut de ambele sportive de-a lungul timpului.

“Este grozav că avem o relație atât de bună. Mi-a trimis trei mesaje drăguțe în ultima perioadă”, spunea Kvitova anul trecut.

“E cea mai bună prietenă a mea din circuit, ne înțelegem foarte bine”, spunea Halep în urmă cu 4 ani.

Iga Swiatek şi Simona Halep, Roland Garros 2020
Iga Swiatek şi Simona Halep, Roland Garros 2020

Înfrângere neaşteptată la Roland Garros

După o perioadă lungă de pauză din cauza pandemiei de coronavirus, Simona Halep a fost unul dintre starurile turneului Roland Garros de anul acesta. Din păcate, a fost eliminată în optimile ultimului Grand Şlam al anului de Iga Swiatek (54 WTA) scor 1-6, 2-6.

”Ei îi revin toate meritele. Ea a jucat de o manieră incredibilă azi, a fost pe tot terenul şi a lovit toate mingile de o manieră foarte puternică. S-a făcut puţin frig şi când este frig nu-mi simt pşrea bine picioarele la schimburile de mingi. Nu am putut să-mi ating cel mai bun nivel, dar ea a jucat foarte bine. A fost meciul ei.

Aş fi putut face lucrurile diferit, cum ar fi să joc schimburi de mingi mai lungi. Să o împing în spatele terenului, dar asta era tot cea ce aveam şi nu puteam face mai mult. Ea a dominat cu adevărat meciul, a fost agresivă. A fost un an fantastic, în ciuda tuturor momentelor dificile pe care le-am avut. Aşa că nu voi renunţa la tot pentru o înfrângere. Bineînţeles, nu este uşor de încasat, dar sunt obişnuită să trec prin momentele dificile din cariera mea. Voi lua o ciocolată şi mâine lucrurile vor merge mai bine”, a declarat Halep la conferinţa de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI