Simona Halep a dat lovitura vieții. Câți bani a câștigat din publicitate, pe lângă suma fabuloasă din tenis

Simona Halep a dat lovitura vieții. Câți bani a câștigat din publicitate, pe lângă suma fabuloasă din tenis
Simona Halep cea mai bine plătită sportivă română

Simona Halep este una din cele mai prolifice sportiv românce. În ultimii ani valoarea ei, nu numai ca sportiv, a crescut considerabil. Odată pentru sumele câștigate la turneele la care a participat, și doi, datorită contractelor de sponsorizare. Companii ca Nike, Hublot, Adidas, Mercedes-Benz, etc., au semnat contracte mari cu sportiva noastră.

Simona Halep a dat lovitura vieții

Acruala ocupantă a locului 2 WTA și-a construit o carieră prin muncă, foarte multă muncă. Fostă numărul unu mondial, Simona Halep s-a născut în Constanța, și avea patru ani când a început să joace tenis după ce a participat la una dintre sesiunile de antrenament ale fratelui ei. De asemenea, a jucat fotbal și handbal în timp ce era mare. La șaisprezece ani, Halep s-a mutat la București pentru a începe cu adevărat să joace tenis.

Puțină lume știe că, la vârsta de 17 ani, Halep a suferit o intervenție chirurgicală de reducere a sânilor pentru a-și asigura ”capacitatea de a reacționa rapid”. Tenisul înseamnă totul pentru ea și a numit operația drept ”cel mai mare sacrificiu pe care l-a făcut vreodată”.

Simona Halep a dat lovitura vieții. Câți bani a câștigat din publicitate, pe lângă suma fabuloasă din tenis
Simona Halep a strâns, din premii, 36.551.855 de dolari.

Simona Halep a petrecut cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10. În plus, a fost declarată Jucătoarea preferată a fanilor WTA în 2017. Nu a câștigat în toți acești ani numai numele și faima, ci și o bogăție uriașă în cei 13 ani de carieră de jucător.

A câștigat două turnee de Grand Slam și alte 19 titluri WTA. Halep a încheiat un contract cu gigantul Nike, în februarie 2018. Înainte de aceasta, îmbrăcămintea jucătoarei noastre a fost furnizată de Lacoste și, ulterior, de Adidas.

Câți bani a câștigat din publicitate, pe lângă suma fabuloasă din tenis

A învins-o pe Sloane Stephens pentru titlul de la French Open 2018 și pe Serena Williams la Wimbledon 2019. În același an, Halep și-a condus echipa România în semifinalele Fed Cup. În 2020, Halep a câștigat la Campionatele de tenis din Dubai și la Openul de la Praga.

În noiembrie 2014, a fost, de asemenea, sponsorizată de Vodafone România timp de trei ani. În afară de Vodafone, a mai avut un contract cu o companie de ceasuri elvețiană de lux, Hublot, din 2016. Halep este ambasador de marcă pentru Mercedes-Benz România din 2017.

Premiile totalizează 36.551.855 de dolari, iar Simona Halep este una dintre cele mai renumite personalități din România. În prezent, se antrenează cu antrenorul Darren Cahill. Acum Simona este imaginea unor companii de top, Nike, Hublot, Wilson, Dedeman, Dorna, Banca Transilvania, Rexona sau Avon.

În martie 2018, s-a alăturat Fundației Little Star, care își propune să îmbunătățească calitatea vieții și îngrijirea pe termen lung a copiilor cu cancer. De asemenea, ajută copiii care au nevoi, precum și familiile și comunitățile lor.

Într-un top 10 al celor mai bogați sportivi, din lumea tenisului, Simona Halep ocupă locul 10, cu venituri totale de 10,9 milioane de dolari timp de 12 luni. Și a încasat 6,9 milioane de dolari din premii şi 4 milioane de dolari din contractele de sponsorizare. Pe primul loc se  află celebrul Roger Federer, acesta având încasări record de 106,3 milioane de dolari, conform Topului Forbes. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI