WTA a anunţat clasamentul la finalul lui 2020! Cum e afectată Simona Halep după ce a refuzat să mai joace

Simona Halep nu a mers la US Open şi la Ostrava, astfel că a ratat şansa de a termina anul pe locul 1 WTA

WTA a anunţat luni clasamentul actualizat după turneul de la Ostrava, câştigat de Aryna Sabalenka. Simona Halep este pe locul 2 şi va încheia anul pe această poziţie. A fost, de altfel, ultima competiţie din 2020, astfel că ierarhia nu va mai suferi alte modificări în acest an. Simona Halep termină pe locul 2, destul de departe de liderul Ashleigh Barty. Asta în condiţiile în care a refuzat să joace două competiţii importante în această toamnă. Nu a fost la US Open, turneu de Grand Slam, şi nici la Ostrava, competiţie de categorie Premier. Puncte care ar fi putut-o ajuta să termine pe prima poziţie. Iată cum arată clasamentul la final de sezon:

Simona Halep, pentru al şaptelea an la rând în care termină sezonul între primele 4 jucătoare ale lumii

Aryna Sabalenka, învingătoarea de la Ostrava, urcă un loc, pe 11, şi trece peste Belinda Bencic. Şi cealaltă finalistă, Victoria Azarenka, urcă în clasament. Este pe locul 13 şi o depăşeşte pe Johanna Konta. Simona Halep ar urma să înceapă sezonul viitor în Australia. A şi anunţat condiţiile în care ar fi dispusă să meargă la Melbourne, în luna ianuarie, pentru Australian Open. Condiţii pe care organizatorii primului turneu de Grand Slam din 2020 par pregătiţi să le îndeplinească.

Este al şaptelea an la rând în care Simona Halep termină între primele patru jucătoare ale lumii. Performanţă absolut incredibilă. A fost de două ori pe locul 1 (2017, 2018), de două ori pe locul 2 (2015, 2020), o dată pe locul 3 (2014) şi de două ori pe locul 4 (2016, 2019). Simona Halep a intrat în top 10 după ediţia din 2014 a Australian Open şi de atunci nu a mai ieşit de acolo. Termina anul 2013 pe locul 11 WTA. În 2020, Simona Halep s-a impus la Dubai, Praga şi Roma. Cel mai important este trofeul din Italia, de categorie Premier 5.

În afara Simonei Halep, România mai are alte patru jucătoare în top 100 WTA. Iar cea mai bine clasată dintre ele este Patricia Ţig, în urcare de un loc faţă de săptămâna trecută. Este acum pe 56 în lume. Irina Begu se menţine pe 76, iar Sorana Cîrstea urcă şi ea o poziţie în clasament, pe locul 87. În top 100 WTA mai este şi Ana Bogdan, locul 91. Şi ea în urcare de o treaptă.

Irina Bara (locul 115), Mihaela Buzărnescu (133), Monica Niculescu (142), Jaqueline Cristian (169) Elena Gabriela Ruse (176) şi Laura Ioana Paar (198) sunt româncele din a doua sută mondială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI