Ce a învățat Iga Swiatek de la Simona Halep. Campioana de la Roland Garros s-a trezit imediat

Ce a învățat Iga Swiatek de la Simona Halep. Campioana de la Roland Garros s-a trezit imediat
Iga Swiatek a câștigat titlul la Roland Garros 2020 fără să piardă vreun set

Iga Swiatek este campioana surpriză de la Roland Garros 2020, iar un merit important îl are chiar Simona Halep. O spune chiar antrenorul tinerei jucătoare, Piotr Sierzputowski. Polonezul nu se referă la victoria din acest an pe care a reușit-o Swiatek în fața Simonei. Ci din contră, la eșecul de anul trecut, în care eleva sa a luat un singur game în fața româncei, tot la Roland Garros.

Iga Swiatek, 19 ani, campioana surpriză de la Roland Garros. A câștigat titlul fără să piardă vreun game

„Aduceți-vă aminte că Iga a pierdut anul trecut în fața Simonei Halep cu 6-1, 6-0 și a fost foarte tensionată. Când a ieșit de pe teren mi-a spus că a jucat bine. Așa că am întrebat-o de ce a pierdut atât de rapid. Mi-a zis că Simona a fost mai bună. Nu am fost de acord și i-am spus că a pierdut pentru că nu a fost deloc pe teren.

Simona Halep a dezamăgit la Roland Garros 2020, unde a fost eliminată surprinzător de Iga Swiatek

Iga s-a enervat pe mine, dar când a văzut din nou meciul a recunoscut că a fost foarte tensionată și că nu a putut alerga sau să lovească mingea. Acel meci a fost o mare lecție pentru ea. A învățat cum trebuie să fie pe teren. Tot timpul trebuie să înveți de la cei mai buni, iar Simona a contribuit și ea”, a declarat Piotr Sierzputowski într-o conferință de presă.

Înainte de partida din turul 4 de la Roland Garros 2020, Iga Swiatek spunea că vrea să reziste mai mult pe teren decât anul trecut. Când ceda în fața Simonei în doar 45 de minute. Dar jucătoarea de 19 ani avea să producă una dintre marile surprize ale competiției. A învins-o pe Simona Halep, scor 6-1, 6-2. A mai trecut apoi de Trevisan și Podoroska pentru a ajunge în finala competiției. Pentru ca în ultimul act să o bată și pe Sofia Kenin, tot în minimum de seturi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI