07 nov. 2023 | 20:50

O nouă televiziune apare în România. De când intră în grila de programe TVR Folclor

Diverse
O nouă televiziune apare în România. De când intră în grila de programe TVR Folclor
Anunțul momentului în mass-media românească. Decizia membrilor CNA privind TVR Folclor. Când se va lansa postul TV.

La începutul anului 2023, Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române (TVR) a aprobat înființarea unui nou post de televiziune, pentru care Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a oferit, în sedința de marți, 7 noiembrie 2023, autorizația pentru emisia pe satelit.

Postul de televiziune TVR Folclor a primit aprobare pentru înființare la începutul anului

Chiar la începutul anului curent, CA TVR a aprobat înființarea a două posturi noi de televiziune. Este vorba despre TVR Folclor și TVR Sport, ambele primind licențe din partea CNA într-o ședință organizată pe data de 20 aprilie 2023.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) deține, în prezent, 12 posturi de televiziune naționale, internaționale și teritoriale. Prin lansarea acestor două noi posturi, televiziunea publică va deține ce mai mare portofoliu de programe din România.

CNA a aprobat decizia de autorizare pentru emisia postului TVR Folclor

SRTv a parcurs toate etapele procedurale necesare pentru debutul emisiei postului de televiziune TVR Folclor. Membrii CNA au aprobat, într-o ședință organizată marți, 7 noiembrie 2023, deciziile de autorizare pentru emisia pe satelit, respectiv în sistem digital terestru a postului TV dedicat tradițiilor.

Te-ar putea interesa și: 4 posturi de televiziune dispar din România. Nu le vei mai vedea nici la Digi RCS RDS

Când va intra postul de televiziune TVR Folclor în grila de programe 

Postul de televiziune TVR Folclor va avea un format tematic de bază, cu focus pe cultură, tradiții și folclor, așa cum sugerează și prin denumirea lui. Difuzarea programelor televizate va avea loc pe întreg teritoriul național, potrivit anunțului făcut de reprezentanții Televiziunii române.

La momentul redactării acestui articol, data exactă a lansării postului de televiziune TVR Folclor nu este cunoscută. Potrivit informațiilor din spațiul public, românii vor putea urmări pe micile ecrane emisuni pe zona culturală, de tradiții și folclor în câteva săptămâni.

Te-ar putea interesa și: Apare o nouă televiziune în România, cu multe vedete de la Antena 3. Nu e însă pentru toată lumea

Ce emisiuni și programe TV vor putea fi urmărite pe TVR Folclor

TVR Folclor va difuza pentru telespectatorii români programe televizat cu conținut de interes pentru toate categoriile de public, ținând cont de diversitatea culturală, religioasă și etnică.

În grila TVR Folclor se numără emisiuni cunoscute, dar și programe televizate mai puțin cunoscute publicului. Tezaur folcloric, Din muzica popoarelor, Cântec şi Poveste, Tradiţii sunt doar câteva dintre show-urile ce vor bucura telespectatorii.

Se vor difuza, de asemenea, programe pe zonele de spiritualitate, magazine agrare, dar și utilitare, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții Societății Române de Televiziune.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro