O nouă reușită impresionantă pentru Simona Halep. Ce record a atins în tenis

O nouă reușită impresionantă pentru Simona Halep. Ce record a atins în tenis
O nouă reușită impresionantă pentru Simona Halep.

Simona Halep, în vârstă de 29 de ani și numărul 3 WTA, poate să se mândrească un un record impresionant.

O nouă reușită impresionantă pentru Simona Halep

Astfel, jucătoarea de tenis din România este jucătoarea în activitate cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 WTA, ocupând și un loc fruntaș în clasamentul all-time, alături de nume mari, precum Martina Navratilova sau Chris Evert.

De altfel, a treia jucătoare a lumii, Simona Halep, se pregăteșre să revină în circuit după acea accidentare suferită la gambă, care a ținut-o departe de terenul de tenis și de competiții vreme de o lună și jumătate. Însă Simona Halep o să participe la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, care se va desfășura în perioada 28 iunie-11 iulie 2021, din postura de campioană en-titre.

De menționat este că Simona Halep a pășit în Top 10 WTA în luna ianuarie a anului 2014, iar de atunci constănțeanca nu a mai cedat niciun loc. Astfel, ea a ajuns la nu mai puțin de 367 de săptămâni consecutive în fruntea ierarhiei feminine, record printre jucătoarele aflate în activitate. Iar Karolina Pliskova, principala urmăritoare a Simonei, a fost învinsă la Eastbourne și o să iasă din primele 10 sportive ale lumii, după 230 de săptămâni.

În plus, această performanță a sportivei noastre este cu atât mai prețioasă cu cât o plasează pe locul 8 în clasamentul din toate timpurile al jucătoarelor ce au rămas cel mai mult timp în Top 10 WTA. În acest top, legendara Martina Navratilova este cea care conduce detașat, 1.000 de săptămâni, fiind urmată apoi Chris Evert, 746, iar Steffi Graff încheie podiumul, cu 625 de săptămâni.

1. Martina Navratilova – 1.000
2. Chris Evert – 746
3. Steffi Graf – 625
4. Gabriela Sabatini – 508
5. Pam Shriver – 458
6. Arantxa Sanchez – 429
7. Hana Mandlikova – 421
8. Simona Halep – 367
9. Lindsay Davenport – 333
10. Conchita Martinez – 319

Simona Halep, despre debutul în lumea tenisului

Simona Halep le-a povestit recent jurnaliștilor englezi despre începuturile sale în lumea tenisului.

”Fratele meu juca tenis, așa am început la Constanța. Orașul are plaje, este un oraș drăguț, dar în timpul iernii nu este prea multa acțiune, este cam frig și fara vizitatori. La 16 ani s-a decis să mă mut la București pentru tenisul meu unde erau mai mulți antrenori și parteneri mai buni cu care sa mă antrenez”, a povestit Simona Halep într-un interviu recent.

Amintim că Simona Halep este a doua favorită la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon, turneu care va începe luni.

Și în plan personal îi merge de minune sportivei românce, aceasta primind inelul de logodnă de la iubitul ei, Toni Iuruc. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI