O nouă mamă eroină a ajuns în România: însărcinată, cu alt copil de mână și cu un câine

O nouă mamă eroină a ajuns în România: însărcinată, cu alt copil de mână și cu un câine

România și-a deschis brațele pentru a primi încă o mamă eroină. Cu un copil de mână, unul în pântece, un câine și un rucsac în spate – cu atât a fugit o ucraineană din calea războiului. O cheamă Maria, are 34 de ani și până în dimineața zilei de 24 februarie știa că bebelușul ei va veni pe lume în Kiev, peste două luni. Mai multe detalii despre povestea emoționantă, în continuare.

O nouă mamă eroină a ajuns în România

După un drum de-a dreptul istovitor, de trei zile și trei nopți, o ucraineană, mamă eroină, a ajuns luni în România. În urmă cu 72 de ore, Maria nu știa încotro s-o apuce. În spatele ei era războiul, în față necunoscutul. Un război în care partenerul de viață și tatăl copiilor ei a rămas să lupte, să-și apere țara.

Având în fața ochilor imaginea femeilor și copiilor care fugeau îngroziți din calea războiului, ucraineanca s-a decis să plece. Luni, Maria și-a regăsit speranța. Și-a luat fetița de șase ani de mână și a făcut primul pas în siguranţă, transmite IGSU.

După ce a fost consultată de paramedici SMURD, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut, după care de un medic specialist din Botoşani, aceasta a primit asigurări că pruncul nenăscut este bine. Ulterior, ea și-a continuat drumul spre Praga.

Citește și: Spitalul „Dr. C. I. Parhon“ din Iași vine în sprijinul refugiaților din Ucraina. Dializă și îngrijiri medicale gratuite

O altă mamă a murit cu arma în mână apărând Kievul

Chiar în primele zile de război, o mamă din Ucraina a murit cu arma în mână apărând Kievul. Irina Tsvila, veteran de război şi mamă a cinci copii, a respins un asalt blindat din partea ruşilor, chiar lângă capitală.

Ea a murit pe data de 25 februarie, în a doua zi a atacurilor lansate de Rusia asupra Ucrainei. În vârstă de 52 de ani, Irina Tsvila făcea parte din Brigada de reacţie rapidă a Gărzii Naţionale Ucraineană, fiind un militar cu experiență.

„Astăzi, sora noastră, activista Irina Tsvila, a murit în luptele pentru Kiev. Erou al războiului Moscova-Ucraina, luptător al Batalionului SICH și al Legiunii Libertății. Veșnică amintire și glorie!

Vom câștiga acest război. Și ne vom răzbuna“, a scris pe Facebook, politicianul Oleg Tyahnibok

Alături de aceasta a luptat și a murit și partenerul ei de viață. Anterior, Irina Tsvila luptase ca voluntar în Donbas.