O nouă epidemie cu o boală care se credea eradicată. În ce situație este România

O nouă epidemie cu o boală care se credea eradicată. În ce situație este România

Oamenii de știință nu cunosc nici până în prezent cauzele apariției acestei boli, despre care se credea eradicată. Starea de epidemie a fost pronunțată în această joi, iar locuitorii din una dintre cele mai mari țări ale lumii au fost avertizați că se află într-un real pericol. Focarul de infecție ar fi izbucnit în urmă cu câteva zile și deja au fost confirmate primele cazuri.

O nouă epidemie cu o boală care se credea eradicată. În ce situație este România?

Epidemia cu o boală care se credea eradicată a fost marcată de curând în China. Este vorba despre maladia supranumită și „moartea neagră”, așa cum mai este cunoscută ciuma bubonică. Diagnosticul cumplit a fost validat de către autoritățile chineze, din sectorul sănătății, care au anunțat că există un nou caz de îmbolnăvire cu ciumă bubonică.

O nouă epidemie cu o boală care se credea eradicată. În ce situație este România
A fost declarată stare de urgență în China, după izbucnirea unei grave epidemii

Esta a patra situație de acest tip, pe care medicii din China o confirmă, de la începutul lunii noiembrie, a acestui an. A fost descoperit un nou caz de ciumă bubonică, în regiunea nordică a acestei țări, și anume în Mongolia Interioară, potrivit Digi24. A fost raportat că diagnosticul de ciumă i-a fost pus unui păstor, originar din mediul rural al zonei Siziwang, la un spital local. Acesta a povestit că a fost activ în regiunile în care mai fuseseră deja identificate alte cazuri de ciumă, înainte de primirea diagnosticului șocant. Bărbatul afectat de maladia despre care se credea că a fost eradicată de câteva sute de ani a primit tratamentul necesar și se află sub atenta supraveghere a medicilor. A fost declarată stare de carantină și pentru alte patru persoane, care au fost izolate.

Ce este ciuma bubonică?

Ciuma bubonică sau „moartea neagra” a provocat milioane de decese în secolul al XIV-lea și a micsorat drastic populația întregii planete. Se crede că maladia a pornit din China, fie din Asia Centrala și a călătorit de-a lungul Drumului Mătăsii, până în Europa, în anul 1347. Între 1348 și 1350, pe continentul european, ciuma bubonică a ucis între 30 și 60% din populație. Până în prezent nu este cunoscută cauza pentru apariția acestei boli înfiorătoare, produsă de bacteria „Yersinia pestis”. Savanții au presupus întotdeauna că maladia a fost transmisă de la șobolani la om, prin înțepaturile puricilor care se hrănesc cu sângele ambelor specii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI