O minciună despre coronavirus îl va costa ani grei de închisoare: ce a făcut un bărbat din Câmpia Turzii

O minciună despre coronavirus îl va costa ani grei de închisoare: ce a făcut un bărbat din Câmpia Turzii

Un bărbat din Câmpia Turzii riscă între 1 și 5 ani de închisoare, după un apel mincinos la 112 pe seama coronavirus. Consecințele gestului său ar trebui să funcționeze ca o lecție importantă.

Pandemia de coronavirus este una foarte importantă, cu consecințe dezastruoase în fiecare colț al lumii. România, de asemenea, se află într-o situație din ce în ce mai dificilă, cu 217 cazuri confirmate de persoane infectate cu virusul Covid-19. Este important de reținut că numărul bolnavilor se actualizează în comunicatele oficiale de două ori pe zi, la ora 10:00 și la ora 18:00.

Pentru a facilita informarea corectă a populației pe marginea subiectului coronavirus, există un număr oficial la care poți suna. Autoritățile încurajează românii să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

apel-112

Chiar și în aceste condiții însă, există unii oamenii care consideră că pot glumi când vine vorba de infecțiile cu coronavirus, cum a fost de altfel și cazul unui bărbat din Câmpia Turzii care a sunat la 112 și a mințit că este infectat cu COVID-19. Nu este foarte clară motivația din spatele gestului bărbatului de 54 de ani, dar nu a durat mult până când polițiștii i-au întocmit dosar penal.

Conform prefectului Clujului, dosarul a fost deja înaintat Pachetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Din cauza ”glumei”, riscă să petreacă între 1 și 5 ani după gratii.

”Poliția municipiului Câmpia Turzii s-a sesizat din oficiu în cazul unui bărbat de 54 de ani din Câmpia Turzii care a sunat la serviciul de urgență 112 și a mințit spunând că este infectat cu noul virus COVID -19. În urma verificărilor, organele de cercetare penală ale Poliției Câmpia Turzii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea de către acesta a infracțiunii privind comunicarea de date și informații false. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj”, a spus Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.