O echipă vrea să îi cedeze locul în Liga 1 lui Dinamo: „E totul stabilit! Noi putem să o luăm de la capăt”

O echipă vrea să îi cedeze locul în Liga 1 lui Dinamo: „E totul stabilit! Noi putem să o luăm de la capăt”
Dinamo are din ce în ce mai mari șanse să se salveze de la retrogradare. Primește ajutor și de la FC Voluntari dacă este nevoie

Dinamo a terminat la egalitate cu Viitorul, scor 1-1, în ultima etapă din play-off în Liga 1. Formația din Ștefan cel Mare va încheia ediția de campionat cu nu mai puțin de cinci restanțe. Partide pentru care nu mai există date disponibile. Pentru stabilirea clasamentului s-a ales un clasament pe baza unui procentaj de puncte pe meci obținute în play-out. Conform acestei ierarhii, Dinamo a terminat pe o poziție direct retrogradabilă. În ajutorul „câinilor” vine Florin Pandele. Primarul din Voluntari a transmis, prin vocea fostului mare dinamovist Ioan Andone, că ilfovenii sunt gata să lase locul în Liga 1 pentru Dinamo.

Toată lumea caută variante pentru a o salva pe Dinamo de la retrogradare. Se trece la 16 echipe sau intervine Voluntariul?

„Am vorbit cu domnul primar acum o săptămână. Am fi de acord să le cedăm locul nostru, dacă cei la Dinamo vor retrograda. Nu se poate ca încă un brand din fotbalul românesc să dispară, indiferent că au ajuns unde au ajuns. Au dispărut prea multe, Petrolul, Rapid, Timișoara… Noi suntem un club mic, o putem lua de la capăt. Dar poate se va adopta sistemul cu 16 echipe, și atunci Dinamo va continua în Liga 1”, a declarat Ioan Andone la Digi Sport.

Așa cum spune și Ioan Andone, sunt șanse mari ca Dinamo să nu mai aibă nevoie de ajutorul de la Voluntari. Pentru că FRF și LPF sar și ele pentru a o scoate pe Dinamo din groapă. LPF a primit aprobarea cluburilor pentru ca Liga 1 să aibă 16 echipe de anul viitor. O măsură venită la insistențele lui Răzvan Burleanu. În aceste condiții, Dinamo se salvează de la retrogradare. Nu va juca nici măcar baraj. Chindia Târgoviște – Dacia Mioveni va fi partida de baraj pentru Liga 1. UTA și FC Argeș promovează. O decizie ar urma să se ia la Comitetul Executiv care va avea loc vineri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI