Final de play-off în Liga 1, cu Dinamo pe loc direct retrogradabil! Cum scapă „câinii” de Liga 2

Final de play-off în Liga 1, cu Dinamo pe loc direct retrogradabil! Cum scapă „câinii” de Liga 2
Dinamo nu a putut să câştige cu Viitorul, dar ar urma să fie salvată la comisii

Dinamo a terminat la egalitate cu Viitorul, scor 1-1, în ultima etapă din faza play-off a Ligii 1. Este un rezultat care lasă formația din Ștefan cel Mare pe loc direct retrogradabil. Indiferent care dintre variantele propuse ar fi alese pentru încheierea campionatului. Fie calcularea unui procentaj de puncte pe meci în faza play-out, fie pe întreg sezonul. Dinamo a terminat acest sezon cu nu mai puțin de cinci restanțe, pentru programarea cărora nu s-au mai găsit date. Teoretic, formația pregătită de Gheorghe Mulțescu ar fi avut nevoie de șase puncte din aceste meciuri din aceste puncte pentru a se salva.

FRF vrea să mărească numărul de echipe în Liga 1! Ar fi singura variantă pentru ca Dinamo să nu retrogradeze

Chindia Târgoviște – FC Voluntari 2-0, Hermanstadt – CSMS Iași 2-2 și Sepsi – Academica Clinceni 1-0 au fost celelalte rezultate înregistrate în ultima etapă din play-out. Dinamo este practic la mâna lui Răzvan Burleanu! Singura speranță pentru „roș-albi” ar fi trecerea la un format cu 16 echipe în Liga 1. Comitetul Executiv al FRF va lua o decizie în acest sens vineri. Este de așteptat ca măsura care o salvează pe Dinamo să fie aplicată. Răzvan Burleanu a anunțat că este adeptul trecerii la 16 echipe, iar cluburile din Liga 1 au acceptat varianta.

Astfel, Dinamo nu va fi lăsată să își obțină salvarea de la retrogradare pe teren. Dar îi va fi oferită la comisii rămânerea în Liga 1. Învingătoare miercuri, Chindia Târgoviște va avea de asemenea șansa să se salveze de la retrogradare. Va juca pe propriul teren meciul de baraj contra celor de la Dacia Mioveni. FC Argeș și UTA sunt echipele care promovează din eșalonul secund.

La FRF există și o propunere venită din partea celor de la Rapid pentru un baraj în care să fie trei echipe din Liga 2 și trei din Liga 1. Doar că șansele ca varianta să fie acceptată este foarte mică. mai ales că echipa care a propus-o, Rapid, nu a reușit să obțină nici locul 5 în Liga 2. Iar Petrolul și Turris ar fi echipele care merg la un astfel de baraj. Această variantă ar trimite-o pe Dinamo la baraj. Totul se va decide vineri, dar toate informațiile duc spre o decizie care să asigure salvarea directă pentru formația din Ștefan cel Mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI