O casă de marcat, o binecuvântare pentru pensionari: de ce este atât de specială

Un lanț de magazine a introdus un mecanism foarte interesant pentru a face o favoare pensionarilor și oamenilor vârstnici, în general. Aceasta este o premieră mondială, dar beneficiile ar putea duce la implementarea soluției la scară largă.

Singurătatea printre oamenii bătrâni este o problemă majoră la nivelul întregului glob pământesc. Foarte mulți oameni în vârstă ajung să fie triști sau depresivi din cauza singurătății. Oamenii sunt ființe sociale, iar în momentul în care nu mai au cu cine să discute pentru perioade îndelungate de timp, se chinuie.

Mai multe studii au confirmat că, deja după 55 de ani, oamenii ajung să sufere de singurătate. Această situație neplăcută le-a atras atenția administratorilor unui lanț de supermarketuri din Vlijmen, Olanda.

plata pensionari

În dorința de a ajuta pensionarii și de a le oferi o viață mai bună, administratorii Jumbo Supermarket au introdus în magazinele lor niște case de marcat pentru pensionari. Spre deosebire de toate celelalte case de marcat, pe lângă faptul că facilitează plata cumpărăturilor, vin la pachet cu o doză semnificativă de socializare. Acestea sunt intitulate Chat Checkout, în contextul în care chat în limba engleză este conversație, discuție scurtă.

În plus, în aceleași supermarketuri au fost implementate niște colțuri de socializare intitulat ”All Together Coffee Corner”, unde oamenii pot merge să cunoască oameni noi și să poarte un dialog cu un străin. Ideea a făcut valuri printre bătrânii care își doreau de mult un sistem prin care să cunoască oameni noi, să socializeze și, eventual, să ceară ajutorul pe diverse teme.

Ministrul olandez Hugo de Jonge și o pensionară în vârstă de 94 de ani, Cristien Smits au deschis colțul de conversații. În acea zonă, în fiecare zi, vor fi voluntari tineri înscriși în “Alles Voor Mekaar” Foundation doar pentru a sta de vorbă și, eventual, pentru a-i ajuta la cumpărături și alte sarcini ușoare. casa de marcat chat

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI