Se măresc pensiile! Data care va face fericiți toți pensionarii, confirmată de ministru

Se măresc pensiile! Data care va face fericiți toți pensionarii, confirmată de ministru

După lupte seculare legate de acest subiect, ministrul Muncii și Protecției Sociale a confirmat momentul exact al măririi pensiilor, în sfârșit.

Se discută despre mărirea pensiilor sau, mai degrabă, despre amânarea măririi pensiilor, dintotdeauna. Guvernul Orban a încercat să vină la înaintare cu o sumedenie de argumente pentru a justifica lipsa banilor pentru gesturi atât de generoase Din fericire pentru pensionari, aceștia au în sfârșit o dată exactă de la care vor avea bani mai mulți.

Fără niciun fel de discriminare, pensiile în România vor crește începând cu 1 septembrie 2020, peste aproximativ șase luni. Începând cu acea dată, pensionarii se vor bucura de un salt de aproximativ 40% în performanță. Informația a fost confirmată de ministrul Muncii și Protecției Sociale. Violeta Alexandru a răspuns hotărâtă ”Cresc pensiile” într-o intervenție pe care a avut-o la TVR.

pensii romania

„Aşa este legea. (…) Îmi pare rău, trebuie să o spun: PSD întreţine această frică, PSD întreţine întrebările încontinuu pe acest subiect. Dimpotrivă, banii sunt în buget. (…) Cresc pensiile. Este lege în vigoare. Da, vom creşte pensiile”, a declarat ministrul Muncii, la TVR 1, fiind pentru prima dată de la preluarea mandatului când oficialul de la Muncă afirmă acest lucru.

Acest răspuns reprezintă o distanțare semnificativă față de răspunsurile obișnuite ale ministrului pe acest subiect. Până nu demult, Violeta se eschiva să ofere o dată pentru mărirea pensiilor. Eventual, se arunca la a promite că va respecta legea. Ca referință, legislaţia prevede mărirea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie 2020.

Înainte de finalul emisiunii de la TVR 1, ministrul muncii aproape că și-a manifestat mândria pentru faptul că a fost atât de clară și explicită pe acest subiect, al creșterii pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020. „Putem să agreăm şi pentru pensii că am dat răspunsul suficient de clar?”, a accentuat ministrul Muncii. Nu putem decât să sperăm că nu vor mai apărea alte scuze între timp pentru amânarea intrării în vigoare a legii.