Se măresc pensiile! Data care va face fericiți toți pensionarii, confirmată de ministru

După lupte seculare legate de acest subiect, ministrul Muncii și Protecției Sociale a confirmat momentul exact al măririi pensiilor, în sfârșit.

Se discută despre mărirea pensiilor sau, mai degrabă, despre amânarea măririi pensiilor, dintotdeauna. Guvernul Orban a încercat să vină la înaintare cu o sumedenie de argumente pentru a justifica lipsa banilor pentru gesturi atât de generoase Din fericire pentru pensionari, aceștia au în sfârșit o dată exactă de la care vor avea bani mai mulți.

Fără niciun fel de discriminare, pensiile în România vor crește începând cu 1 septembrie 2020, peste aproximativ șase luni. Începând cu acea dată, pensionarii se vor bucura de un salt de aproximativ 40% în performanță. Informația a fost confirmată de ministrul Muncii și Protecției Sociale. Violeta Alexandru a răspuns hotărâtă ”Cresc pensiile” într-o intervenție pe care a avut-o la TVR.

pensii romania

„Aşa este legea. (…) Îmi pare rău, trebuie să o spun: PSD întreţine această frică, PSD întreţine întrebările încontinuu pe acest subiect. Dimpotrivă, banii sunt în buget. (…) Cresc pensiile. Este lege în vigoare. Da, vom creşte pensiile”, a declarat ministrul Muncii, la TVR 1, fiind pentru prima dată de la preluarea mandatului când oficialul de la Muncă afirmă acest lucru.

Acest răspuns reprezintă o distanțare semnificativă față de răspunsurile obișnuite ale ministrului pe acest subiect. Până nu demult, Violeta se eschiva să ofere o dată pentru mărirea pensiilor. Eventual, se arunca la a promite că va respecta legea. Ca referință, legislaţia prevede mărirea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie 2020.

Înainte de finalul emisiunii de la TVR 1, ministrul muncii aproape că și-a manifestat mândria pentru faptul că a fost atât de clară și explicită pe acest subiect, al creșterii pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020. „Putem să agreăm şi pentru pensii că am dat răspunsul suficient de clar?”, a accentuat ministrul Muncii. Nu putem decât să sperăm că nu vor mai apărea alte scuze între timp pentru amânarea intrării în vigoare a legii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI