22 oct. 2024 | 13:58

O basarabeancă, virală pe rețelele de socializare după un discurs-manifest: “Eu v-aș lua pașapoartele românești și v-aș duce în Siberia”. Tudor Chirilă a fost impresionat

Social
O basarabeancă, virală pe rețelele de socializare după un discurs-manifest: “Eu v-aș lua pașapoartele românești și v-aș duce în Siberia”. Tudor Chirilă a fost impresionat
Presiuni mari și încercarea de fraudare a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Duminică, pe 21 octombrie, Republica Moldova a fost sub presiunea Alegerilor Prezidențiale, și a referendumului pro-european, de modificare a Constituției. Deși Maia Sandu a trecut, la limită, de turul întâi, situația nu este deloc una pozitivă. În acest context, au apărut și oameni care îi susțin pe pro-europeni în frunte cu Maia Sandu, precum este și o basarabeancă, virală pe rețelele de socializare după un discurs-manifest. Discursul susținut de femeie l-a impresionat, inclusiv pe Tudor Chirilă, care avea să comenteze pe marginea celor declarate de aceasta.

Presiuni mari și încercarea de fraudare a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Votul acordat de moldoveni duminică este unul extrem de important, chiar dacă Maia Sandu a reușit să treacă de primul tur la limită.

O basarabeancă, virală pe rețelele de socializare după un discurs-manifest: “Eu v-aș lua pașapoartele românești și v-aș duce în Siberia”. Tudor Chirilă a fost impresionat

Maia Sandu a trecut de primul tur, la limită

Deși Moscova reacționa imediat după datele preliminare, acuzând actuala conducere de mistificare și minciuni, realitatea este cu totul alta, cel puțin cea văzută din tabăra pro-europenilor.

Rezultatele provizorii arată o marjă subțire pentru aderarea la UE, prin votul de la referendum, dar actualul președinte al Republicii este optimist că în turul al doilea al Alegerilor Prezidențiale va avea succes, deși procentele din dreptul contracandidatului par a fi un mare semnal de alarmă.

O basarabeancă, virală pe rețelele de socializare după un discurs-manifest

Încă dinaintea campaniei electorale pentru prezidențiale au apărut situații alarmante, iar autoritățile de la Chișinău declarau că au fost depistate grupuri subversive, plătite de Moscova, care să boicoteze alegerile și referendumul.

Au existat voci, și de o parte, și de alta, care au avut discursuri impresionante, chiar și din rândul politicienilor moldoveni, precum și cele venite din societate, precum este și cel al unei basarabence, discurs ce a devenit viral pe rețelele de socializare.

În discursul său, extrem de dur la adresa rusofililor, femeia avea să critice partea adversă, aceasta spunând că “Eu v-aș lua pașapoartele românești și v-aș duce în Siberia”:

„Voi socotiți că noi suntem chiar duși de nas? Ce ați făcut voi pentru țara noastră? Nu ați făcut nimic. Banii știți să-i numărați, dar să faceți ceva pentru țară, nu.

Maia Sandu ne-a scos în lume, de pe urma lui Sandu avem școli reparate, drumuri reparate. Nesimțiților și nevrednicilor. Aveti pașaport românesc, dar slujiți la ruși.

Eu v-aș lua pașapoartele românești și v-aș duce în Siberia, acolo-i locul vostru”, a spus femeia într-un videoclip postat pe TikTok.

Tudor Chirilă a fost impresionat de discursul-manifest al femeii

Cunoscut pentru opiniile sale politice, unele la fel de dure, celebrul Tudor Chirilă avea să declare că a fost impresionat de declarațiile femeii, catalogându-l ca fiind „cel mai bun monolog de anul acesta”.

De altfel, la fel ca Tudor Chirilă, au existat și alți internauți care aveau să comenteze acest discurs-manifest, majoritatea fiind de partea acseteia și susținându-i părerile și acuzațiile la adresa celor care încercat să boicoteze aceste alegeri.

Acum rămâne ca în turul doi să vedem ce se va întâmpla la urnele de vot din Republica Moldova, și dacă Maia Sandu va reuși să treacă pragul pentru un nou mandat, ceea ce va însemna un pas important al Republicii Moldova spre Europa.

Parteneri
Cuplu surpriză în showbiz. Cu cine l-a înlocuit Naomi Hedman pe Florin Ristei
Redactia.ro
Cele două fructe pe care trebuie să le pui în butoi când faci varză murată. Secretul gospodinelor din Bucovina
Click.ro
Prima reacție a Coreei de Nord după ce a fost acuzată că trimite soldați Rusiei pentru războiul din Ucraina
Digi24
Adelina Pestrițu și-a arătat BUSTUL pe Internet. Imagini INCENDIARE cu bruneta!
Vocea.biz
'Actorul vostru, diavolul realității mele'. Un cunoscut actor e acuzat că și-ar fi bătut soția!
Unica.ro
Oana Zăvoranu acuză că i s-a pus gând rău. Cine a vrut să o mutileze
EVZ.ro
EXCLUSIV. Raluca Pastramă îl dă în judecată pe Ibrahim, fostul soț, după ce a filmat-o în ipostaze interzise! Imaginile au ajuns și la Pepe. Reacție dură la adresa celor doi bărbați
Spynews
România, o mare forță mondială. Comoara noastră de care planeta va avea nevoie sute de ani
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
ALERTĂ în SUA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al AMERICII. ȘOC TOTAL
Mediaflux
Noul cuplu bombă în showbiz! Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, au o relație! | VIDEO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro