A fost număr impresionant de nașteri în București, în lunile de vară iulie și august. Astfel, Spitalul Clinic Filantropia din Capitală, cea mai mare maternitate din București, a anunțat că în aceste luni menționate, în unitatea medicală, a fost înregistrat un număr record de nașteri.
Nu mai puțin de 548, respectiv 510 nașteri s-au înregistrat la Spitalul Clinic Filantropia din București, în lunile iulie și august, considerate a fi un număr record pentru spitalele sau secțiile de obstetrică-ginecologie din Capitală. Asta, în contextul în care, în anul 2020, anul pandemiei de coronavirus, s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 100 de ani.
”În lunile iulie și august, în Spitalul Clinic Filantropia au avut loc 548 și respectiv 510 nașteri, un număr record pentru noi, dar și pentru spitalele sau secțiile de obstetrică -ginecologie din București”, au anunțat azi, pe Facebook, reprezentanții unității medicale.
Conform managerului interimar al Spitalului Filantropia, dr. Nicolae Gică, femeile care au născut în Spitalul Filantropia în aceste luni sunt majoritar tinere, cele mai multe dintre acestea aflându-se la prima naștere.
De la începutul anului acesta, numărul nașterilor a crescut de la o lună la alta, fapt care s-a reflectat și în numărul record de nașteri din această perioadă la Spitalul Filantropia, au mai spus reprezentanții unității medicale.
Amintim că în anul 2020, anul pandemiei de coronavirus, în țara noastră s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 100 de ani. Potrivit INS – Institutul Național de Statistică, cei mai puțini copii s-au născut în Tulcea, adică puțin peste 1500, iar cei mai mulți s-au născut în București.
Dacă se ia în calcul populația feminină fertilă, adică populația cu vârsta între 15 și 49 de ani, județul din România cu cea mai mică pondere a mămicilor a fost anul trecut Caraș-Severin, unde numai puțin peste 3% din populația feminină a adus pe lume un bebeluș.
Astfel, numărul copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani era la 1 ianuarie 2021 de 3.895.000, adică cu 37.900 mai mic decât cel înregistrat la începutul lui 2020, conform datelor prezentate luni de Institutul Național de Statistică (INS).
”În anul 2020, numărul născuţilor-vii înregistraţi la oficiile de stare civilă din România a fost de 178,63 mii copii, cel mai mic număr de născuţi-vii din 1930 până în prezent. În anul 2020, rata de fertilitate a scăzut faţă de anii anteriori ajungând la 34,0 născuţi-vii la 1000 femei de vârstă fertilă (15-49 ani)”, transmitea INS în luna iunie a acestui an.