Femeia care a uluit lumea medicală. Ce a născut, de fapt, deși la ecografie ginecologul a văzut altceva

Femeia care a uluit lumea medicală. Ce a născut, de fapt, deși la ecografie ginecologul a văzut altceva
Femeia care a uluit lumea medicală.

O femeie din Africa de Sud a născut 10 copii în ceea ce ar fi un nou record mondial. Soțul lui Gosiame Thamara Sithole spune că au fost uimiți, mai ales că ecografiile din timpul sarcinii au arătat doar opt bebeluși.

Femeia care a uluit lumea medicală

„Sunt șapte băieți și trei fete. Sunt fericit. Sunt emoționant. Nu pot vorbi prea mult”, a spus soțul ei, Teboho Tsotetsi, pentru Pretoria News, după naștere.

Un oficial sud-african a confirmat nașterea la BBC, însă un altul a spus că încă nu vor vedea copiii.

Un membru al familiei a declarat pentru BBC că doamna Sithole a avut 10 bebeluși – cinci prin naștere naturală și 5 prin cezariană. Guinness World Records a declarat pentru BBC că investighează cazul doamnei Sithole.

O femeie din SUA care a născut opt ​​copii în 2009 deține în prezent Recordul Guinness pentru cei mai mulți copii născuți la o singură naștere. De asemenea, luna trecută, Halima Cissé, în vârstă de 25 de ani, din Mali, a născut nouă copii, într-o clinică din Maroc.

Nașterile multiple, care implică mai mult de trei copii, sunt rare și deseori sunt rezultatul tratamentelor de fertilitate, dar în acest caz cuplul spune că a conceput natural.

De precizat este că doamna Sithole, în vârstă de 37 de ani, a născut anterior gemeni, care au acum șase ani. Ea se află într-o stare bună de sănătate, după ce a născut luni seară. Potrivit Pretoria News, doamna Sithole a spus că sarcina ei a fost „dură la început” și s-a rugat pentru o naștere sănătoasă, având multe nopți nedormite îngrijorându-se pentru ceea ce urma să vină. Soțul ei a spus că este foarte fericit și că se simțea „unul dintre copiii aleși de Dumnezeu. Este un miracol pe care îl apreciez”, a spus acesta.

Alte recorduri

Nadya Suleman este cunoscută și sub numele de „Octomama”. Ea a devenit faimoasă în întreaga lume când în ianuarie 2009 a născut opt copii. Americanca era, până de curând, singura mamă despre care se știe că a născut opt copii odată și toți au supraviețuit.

Suleman mai avea șase copii înainte de nașterea octupleților. Ea i-a conceput pe toți prin fertilizare in vitro, fapt care a generat, la vremea aceea, polemici în legătură cu tehnologia folosită. În cele din urmă, Comisia Medicală din California i-a retras atunci licența medicului care a folosit procedura.

Un alt record îl reprezintă și cel al celei mai tinere mame din istorie, pe nume Lina Melina, care a născut la vârsta de cinci ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI