Număr limitat de călători în autobuz, metrou sau tren. Cum vor proceda oficialii

Număr limitat de călători în autobuz, metrou sau tren. Cum vor proceda oficialii
Ce spun liderii sindicatelor

Autoritățile au luat decizia de a limita numărul de călători în transportul public. În autobuz, metrou sau tren, numărul de persoane va fi limitat. Sindicatele i-au propus premierului un număr limitat de călători în tramvai, autobuz, metrou sau tren. În acest sens, trebuie găsite soluții pentru creșterea numărului de utilaje. În plus, va fi nevoie de angajarea de personal aferent.

Cum vor proceda autoritățile ca să limiteze numărul de călători în autobuz

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că este nevoie de soluții pentru creșterea numărului de utilaje.

„Trebuie găsite soluţii pentru creşterea numărului de utilaje, inclusiv angajarea de personal aferent, pentru că degeaba vom purta măşti FFP2 sau alte măşti dacă în acelaşi timp suntem ca sardelele în mijloacele de transport public”, a spus Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, la Antena 3.

„Cum la magazine s-a găsit soluţia de a limita numărul de clienţi, tot aşa se poate găsi pentru transportul public o soluţie legată de numărul de călători”, susţine liderul Cartel Alfa.

Ce spune liderul sindicatului STB

Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB, a spus cum ar putea fi posibilă limitarea numărului de călători în mijloacele de transport în comun.

„Noi avem, în momentul de față, pe traseu un număr de vehicule insuficient, ținând cont și de pandemie, pentru că soluția viabilă asta ar fi – majorarea numărului de vehicule și celelalte măsuri complementare care s-au stabilit deja și la nivel guvernamental, legate de igienizare și dezinfecție”, a declarat Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB.

De altfel, începând de astăzi, persoanele care nu au bilet au posibilitatea de a plăti amenda și cu cardul bancar.

”Începând de joi, 09.12.2021, persoanele care nu dețin titlu de călătorie valabil și validat sau documente care atestă gratuitatea, în momentul controlului efectuat în mijloacele de transport public din Regiunea București-Ilfov,

vor avea posibilitatea de a plăti suprataxa și cu cardul bancar contactless (Mastercard, Maestro sau Visa), telefonul mobil sau ceasul cu wallet integrat, direct la agenții de control”, potrivit unui comunicat de presă.