Șoferii de autobuze și vatmanii din București vor să iasă în stradă. Când are loc protestul angajaților STB

Șoferii de autobuze și vatmanii din București vor să iasă în stradă. Când are loc protestul angajaților STB
STB protestează. Când vor șoferii de autobuze și vatmanii din București să iasă în stradă

După ce metroul a protestat și STB a scos toată flota pentru a prelua călătorii și acoperi manifestul sindicaliștilor, a venit rândul șoferilor de autobuze și vatmanilor din București să iasă în stradă.

Protest STB. Șoferii de autobuze și vatmanii din București vor să iasă în stradă

Sindicatul de la STB a solicitat pentru ziua de miercuri, 31 martie, autorizarea de către Primăria Capitalei a unui protest în stradă, care va fi organizat în fața sediului instituției din ”Dinicu Golescu”, conform Gândul. Sindicaliștii vor protesta în vreme ce un angajat STB va fi cercetat disciplinar.

„Ne pregătim de un miting de protest, am solicitat la „Dinicu Golescu” nr 1, unde este direcția, pe data de 31 martie, între orele 12 și 14, ore la care este cercetarea disciplinară a colegului nostru”, a declarat pentru sursa numită Valer Ciobănescu, președintele Sindicatului de la STB.

  • Manifestația va avea loc în semn de solidaritate față de un coleg care este în prezent cercetat disciplinar.

„În continuare, noi ca sindicaliști, suntem monitorizați, și ni se bagă pumnul în gură în continuare, și suntem cercetați disciplinar, ca pe mandatul doamnei Firea. Se menține acel articol 93 din Regulament, prin care se spune că transmiterea de informații în spațiul public, respectiv în presă, este abatere disciplinară”, a completat Ciobănescu.

Oamenii acuză noua conducere că nu o interesează de problemele Regiei

„Încercăm să avem un dialog cu noul director, care, deocamndată, nu ne bagă în seamă pe cei de la sindicat. Acum, preocuparea celor din noua conducere este să pună oamenilor lor, dar de probleme nu prea îi interesează. Au aceleași obiceiuri, să pună în funcții de conducere oameni neprofesioniști, ori care sunt compromiși, oameni vechi care nu au făcut performanță.

În loc să pună accent pe echiparea muncitorilor, pe problemele pe care le au angajații, cu reparații, ei pun accent pe ținută. Sunt controale în trafic, ca șoferii să poarte cravată, cămașă și costum. Mi se pare aberant, în condițiile în care există atât de multe probleme”, a mai spus Ciobănescu.

Poziția STB după manifestația de la metrou

Conducerea STB a transmis, după ce sindicaliștii au declanșat protest spontan la metrou, că a scos pe traseu toate vehiculele disponibile, iar personalul care se afla în zilele libere a fost chemat la muncă. De asemenea, a luat mai multe măsuri și pentru a mări viteza de circulație a vehiculelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI