Dovleceii pane sunt un preparat extrem de gustos, potrivit pentru zilele toride de vară. Majoritatea gospodinelor îi prepară cu ou, dar puține știu că rețeta grecească este alta. Un ingredient secret le va da o aromă specială și te va face să te simți exact ca la un restaurant elen.
Dovlecelul pane este un preparat rapid, dar foarte gustos. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, și cu atât mai puțin de ou, dacă vrei să îl faci în stil grecesc. Cu toate acestea, pentru a obține un preparat perfect, este necesar să cunoști câteva secrete.
Majoritatea dau feliile de dovlecel prin ou și făină, dar află că bucătarii greci nu folosesc ou. În acest mod, nu vor mai absorbi atât de mult ulei și vor ieși mult mai crocanți decât la rețeta clasică.
Există și un ingredient secret, care dă preparatului un plus de savoare și originalitate. Este vorba despre gris, care se adaugă în făină. Cei care vor o coajă mai groasă și crocantă, trebuie să adauge și câteva linguri din ingredientul-minune.
O rețetă din Grecia presupune tapetarea dovleceilor prin făină, apoi prin apă. Astfel, se îndepărtează făina care se arde în ulei, iar feliile vor rămâne mai crocante, fără exces de grăsime.
Cei care doresc o crustă mai groasă, pot repeta procedeul până când consideră că este suficient de generoasă. În făină puteți adăuga orice condimente doriți, în funcție de preferință.
1 kg dovlecei mici
1 L de apă
1 lingură de sare
Pentru crustă
200 g făină de grâu
150 g făină fină de porumb
50 g grâușor fin
o linguriță de sare
o linguriță de piper
o linguriță de oregano
500 ml apă
500 ml ulei pentru prăjit