Cum se prepară cei mai buni dovlecei pane. Secretul ca să iasă crocanți și gustoși

Cum se prepară cei mai buni dovlecei pane. Secretul ca să iasă crocanți și gustoși
Cum se prepara cei mai buni dovlecei pane

Pe timp de vară, gospodinele caută cele mai rapide și gustoase soluții pentru a găti preparate simple, ușoare, savuroase și cu puține calorii. Pare ideal, nu-i așa? Ei bine, dovleceii pane reprezintă o ideea genială pentru acel moment al zilei când vrei o gustare. Cum se prepară, de fapt.

Rețetă dovlecei pane

Pentru cine este fan al dovleceilor, această rețetă se prepară în doar câteva minute și partea cea mai bună este că nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o duce la bun sfârșit.

Indiferent că ai poftă de o gustare, de o masă rapidă sau te-a sunat o prietenă pentru că are nevoie de inspirație, iată cum poți prepara cei mai buni dovlecei pane. Ai nevoie doar de câteva alimente pe care le găsești, cu siguranță, la tine în cămară.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 300 grame făină
  • 50 grame amidon
  • 600 ml apă minerală
  • 5 grame praf de copt
  • sare
  • 2 linguri de făină (extra)

Mod de preparare:

Pentru început, tot ce trebuie să faci este să feliezi dovleceii. Dacă nu ai o răzătoare la îndemână poți folosi și un cuțit. Apoi, dovleceii se taie rondele, pentru a se putea prăji mai ușor.

În continuare vei amesteca ingredientele solide. Într-un bol destul de încăpător vei adăuga făina, amidonul și praful de copt. Amestecă-le foarte bine cu ajutorul unui tel sau a mixerului de bucătărie.

După ce am incorporat bine toate ingredientele solide, în continuare se adaugă apa minerală, care trebuie să fie foarte rece. Aceasta se adaugă treptat și amestecăm ușor, fără mișcări energice.

Truc important: pentru a fi cât mai rece, apa trebuie să stea la congelator preț de câteva minute sau poți pune cuburi de gheață în recipientul în care este apa.

Pe final, poți folosi o lingură pentru a te asigura că nu incorporezi prea mult aer în aluat. Dacă mai rămân câteva cocoloașe, nu te speria, chiar și așa dovleceii vor ieși perfect. Consistența aluatului de la final trebuie să fie la fel ca cel preparat special pentru clătite.

Un secret pe care toate gospodinele îl fac este să presare făină peste dovlecei, înainte de a-i pune la prăjit, în tigaie. În acest fel aluatul va adera mai bine și se vor obține dovleceii mai crocanți.

Dovleceii se prăjesc la foc mediu spre mare, la 180 grade Celsius. Pune puțin aluat în uleiul încins din tigaie. Când aluatul se ridică și începe să sfârâie, atunci vei putea pune dovleceii la prăjit, nu înainte să-i scuturi de aluatul în exces. Prăjește-i timp de 2 minute pe ambele părți. La final, scoate dovleceii pe un pat de șervețele pentru ca uleiul să se scurgă. Asta e tot. Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI