Secretul celui mai bun piure de cartofi nu stă în lapte sau unt. Totul are legătură cu modul în care legi ingredientele între ele, pentru a forma o compoziție cremoasă. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să pui în cartofi pentru ca rezultatul final să fie ca la restaurant.
Când vine vorba despre prepararea piureului perfect, lucrurile nu sunt chiar atât de complicate pe cât par. Poți să gătești rapid un fel de mâncare savuros, doar ținând cont de câteva aspecte. Cartofii cu conținut scăzut de amidon sunt cei potriviți pentru prepararea piureului. Îl fac delicios!
După ce sunt fierți, cartofii trebuie măcinați cu ajutorul unui instrument potrivit, astfel încât să se transforme într-o pastă. Ai grijă ca aceasta să nu prezinte cocoloașe, fiindcă vor transforma textura preparatului în una mai degrabă cerată decât moale și cremoasă.
Important! Nu folosi un robot de bucătărie sau un blender pentru a amesteca cartofii, fiindcă totul se va transforma într-o compoziție imposibilă de legat. Poate fi folosit un mixer cu suport cu accesoriu batător cu palete, dar evită amestecarea excesivă.
Citește și: Ce să pui în piureul de cartofi pentru cremozitate şi gust special. Ingredientul banal face minuni
După amestecarea cartofilor și transformarea lor în pastă, gospodinele obișnuiesc să adauge diverse ingrediente, cum ar fi laptele sau apa, pentru a înmoia piureul și a-l face cremos. Cei mai experimentați bucătari nu recomandă aceste produse, ci un altul: smântâna lichidă.
După ce se mixează din nou toate ingredientele cu smântână lichidă, compoziția finală se amestecă cu un tel, pentru a-i da o textură ușor aerată. Rezultatul va fi pe placul tuturor celor de la masă! Piureul poate fi servit imediat ce se răcește, în forma propriu-zisă sau condimentat sau ornat în funcție de preferințe.
Citește și: De ce nu e bine să faci piureul cu mixerul. Trucul bucătarilor pentru a ieşi cremos
Unele gospodine adaugă și puțină nucșoară în piure, pentru a-l aromatiza și a-i oferi un gust deosebit. Altele înlocuiesc smântâna lichidă cu cea integrală sau adaugă în compoziție brânză mărunțită sau rasă, parmezan, în combinație cu lapte sau unt topit.
Dacă vrei să prepari piure cu un conținut mai scăzut de carbohidrați, poți înlocui jumătate din compoziția de cartofi cu conopidă fiartă, bine mărunțită și transformată în pastă, pe care să o legi cu restul ingredientelor tot cu smântână lichidă.
La finalul preparării piureului, poți să tai 3 căței de usturoi în felii groase și să-i faceți pastă, apoi să-i adăugați în compoziție. Ornarea piureului se face, de obicei, cu pătrunjel proaspăt tocat.