10 aug. 2023 | 18:28

Ce să pui în piureul de cartofi pentru cremozitate şi gust special. Ingredientul banal face minuni

Diverse
Ce să pui în piureul de cartofi pentru cremozitate şi gust special. Ingredientul banal face minuni
Ce să pui în piureul de cartofi pentru cremozitate şi gust special

Pare un preparat banal, deloc pretențios și complicat, pe care îl poate face oricine fără să dea greș, chiar și cei care nu au prea multă experiență în bucătărie, însă realitatea este alta. Dacă îți dorești un rezultat delicios, un răsfăț pentru papilele gustative, trebuie să încerci un truc la care apelează cele mai iscusite gospodine. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în piureul de cartofi pentru cremozitate şi gust special. Un ingredient banal face minuni.

Ce să pui în piureul de cartofi pentru cremozitate şi gust special

Piureul de cartofi nu este niciodată personajul principal al unei mese. Este probabil cea mai cunoscută garnitură, nelipsit de lângă o friptură, fie că este din carne de pasăre, porc sau vită.

La prima vedere, am putea spune că este foarte simplu de făcut, preparatul ideal pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Cu toate astea, sunt multe detalii care pot strica piureul, dacă nu suntem atenți.

În primul rând, trebuie folosit soiul potrivit de cartofi. Alege-le pe cele care se înmoaie la fierbere.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul pe care Florin Dumitrescu îl folosește la piure de cartofi. Așa îl face pufos și gustos

Un ingredient banal, folosit în foarte multe rețete, îl va face delicios

Pentru a-i da o aromă specială, gospodinele adaugă mai multe ingrediente. De cele mai multe ori, după fierbere, cartofii pisați se amestecă cu lapte sau unt pentru a obține acea textură cremoasă.

Unele folosesc ulei de floarea soarelui sau de măsline. O altă variantă este smântâna, preferabil cea cu o concentrație mai mică de grăsimi în compoziție.

Dacă vrei să transformi această garnitură într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, vei obține rezultatul dorit folosind un ingredient banal, nelipsit din bucătăriile românilor din toate colțurile țării: usturoiul.

Tot ce trebuie să faci este să îl prăjești puțin sau să îl pui la cuptor, și apoi să îl pasezi și să îl adaugi în compoziția de cartofi.

Te-ar putea interesa și: De ce să presari oțet peste piureul de cartofi, de fapt. Trucul secret al bucătarilor profesioniști

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Ce descoperire uluitoare au făcut cercetătorii din Bârlad.
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Cum arată Adela Popescu Popescu în costum de baie. Declarația de dragoste a lui Radu Vâlcan
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
A murit o legendă. A fost cel mai bun din istorie. A fost supranumit Împăratul
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DECIZIA NATO privind UCRAINA! SE ÎNTÂMPLĂ înainte ca TRUMP să ajungă la CASA ALBĂ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro