Un preparat tradițional, savurat de oameni din toate colțurile țării, ușor de făcut, versatil, în care se pot pune ingrediente diferite, în funcție de sezon și preferințe. Ca să obții un rezultat delicios, trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi: nu mai pune apă în ghiveciul de legume.
Ghiveciul este considerat un preparat tradițional, savurat de generații întregi de români din toate colțurile țării. Este ușor de pregătit, iar lista de ingrediente poate fi modificată în funcție de sezon și preferințele personale.
Cu toate astea, din niciun ghiveci de legume nu ar trebui să lipsească ceapa, usturoiul, crenguțele de cimbru, câteva frunze de busuioc verde, roșii, sare grunjoasă, foi de dafin și boabe de piper.
Toamna este, fără doar și poate, sezonul ghiveciului. Tarabele din piață și rafturile supermarketurilor nu duc lipsă de legume proaspete. Dacă ne dorim să obținem un preparat delicios, este foarte important să folosim ingrediente de calitate.
Așadar, alege-le doar pe cele coapte, ce nu prezintă lovituri sau urme de alterare.
În momentul în care ajungi acasă și începi întregul proces de preparare, așa cum cere rețeta preferată, este bine să ții cont de câteva sfaturi de aur, trucuri pe care le folosesc mereu gospodinele iscusite.
Te-ar putea interea și: Secretul celui mai bun ghiveci de legume. Detaliul de care trebuie să ţii cont pentru un preparat delicios. Reţetă veche
Secretul celui mai bun preparat tradițional este foarte simplu: nu mai pune apă în ghiveciul de legume. Acestea se gătesc înăbușite. Tot ce trebuie să faci este să pui capacul pe oala în care îl pregătești, și să o lași fie pe aragaz, fie la cuptor, la foc mic. Apa ce se scurge din compoziția legumelor este suficientă.
Se poate servi atât cald cât și rece. Poate fi fel de sine stătător sau garnitură pentru o friptură. Face pereche excelentă cu mujdei de usturoi verde, dar și cu un pahar de vin alt, demisec, turnat rece.
Te-ar putea interea și: Ghiveci picant de legume, rețeta momentului pentru gusturi de toamnă