Secretul celui mai bun ghiveci de legume. Chiar dacă paleta de vegetale este mai restrânsă în perioada sezonului rece, nu înseamnă că nu poți prepara un ghiveci de legume gustos. Trebuie, însă, să ții cont de un detaliu „de aur”. Doar așa garnitura de legume va ieși savuroasă. Vezi cum să gătești ghiveci de legume, potrivit unei rețete vechi.
Ghiveciul de legume este unul dintre preparatele gătite cel mai des de către românce. Acest fel de mâncare poate fi gătit atât vara, cât și toamna. Pe lângă conservele pentru iarnă, gospodinele pregătesc în perioada sezonului rece și borcane de garnituri de legume. Diferența între ghiveciul de legume și tocană constă în utilizarea vegetalelor în formă crudă, nu coaptă.
Secretul celui mai bun ghiveci de legume este întotdeauna strâns legat de prospețimea ingredientelor. Pentru a găti un ghiveci de legume savuros, toamna, este esențial să folosești vegetale proaspete, din grădină. Dacă locuiești la bloc, indicat este să cumperi legumele direct din piață, de la țărani.
În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a găti ghiveci de legume. Rețeta pe care ți-o vom prezenta astăzi este una veche. Dacă vei respecta pașii indicați, nu vei rămâne dezamăgită de rezultatul final.
Ingrediente:
Ingrediente opționale:
Mod de preparare:
Citește și: Rețete delicioase de post. Ghiveci țărănesc cu legume
Din compoziția obținută vei obține două borcane de 800 de grame de ghiveci de legume. Potrivit rețetei clasice, legumele trebuie sterilizate în borcane și păstrate, ulterior, la baie în abur. Legumele pot fi consumate sub formă de garnitură, alături de alte feluri de mâncare ușoare.