Piureul este unul dintre cele mai comune feluri de mâncare, la care are acces oricine. Se gătește ușor, nu ai nevoie de prea multe ingrediente și are și un gust foarte bun. Totuși, dacă vrei să obții un preparat special, cu o textură și o aromă pe măsură, urmează indicațiile bucătarilor francezi.
Piureul este un preparat rapid și simplu, pe care majoritatea gospodinelor știu să îl gătească. Este sățios și se pregătește destul de ușor, dar nu mereu are un gust atât de bun. Dacă vrei ceva special, nu este suficient să urmezi rețeta clasică.
Cei care fac cel mai bun piure sunt francezii, care au și o rețetă specială în acest sens. Tot ce contează este un ingredient secret, pe care ei îl adaugă de fiecare dată la finalul preparatului, astfel încât să-i dea o aromă intensă.
Această rețetă simplă este apreciată pentru gustul său delicios și textura catifelată, fiind alegerea ideală atât ca garnitură pentru fripturi suculente, cât pentru pește proaspă.
Cartofii au întotdeauna un loc special în meniul nostru, având în vedere că oferă o mulțime de beneficii. Gustul lor bogat și cremos este adesea asociat cu perioada copilăriei și, dacă este gătit special, e cu atât mai bine.
Pe lângă gustul său delicios, piureul de cartofi este și o sursă rapidă de energie, datorită conținutului său generos de carbohidrați. De asemenea, oferă senzația imediată de sațietate, făcându-l ideal pentru a însoți diverse feluri principale sau pentru a satisface pofta de ceva cald.
Cu o tehnică secretă transmisă de la o generație la alta, francezii adaugă brânză sau cașcaval în piure. Astfel, va deveni mult mai cremos, mai moale și va avea un gust special. Pentru unii nu va mai fi nevoie nici măcar de sare.
Unul dintre avantajele acestui truc este că ingredientul folosit de francezi nu este deloc costisitor și poate fi găsit într-o varietate generoasă de sortimente. Gospodinele pot alege să adauge brânzeturi precum emmentaler, parmezan sau pecorino pentru a obține un piure cu adevărat delicios.
Ingrediente
Primul pas esențial în pregătirea acestei rețete este decojirea și curățarea cartofilor. Odată ce aceștia au fost pregătiți, urmează să fie tăiați în felii sau rondele și apoi puși la fiert în apă.
Atunci când cartofii sunt fierți și gata de zdrobit, urmează să scurgem apa în exces. Este important să ne asigurăm că aceștia sunt bine scurși pentru a evita subțierea piureului.
Următorul pas este pasarea cartofilor. În timp ce îi pisăm, adăugăm laptele și untul, care sunt ingrediente esențiale pentru obținerea unei texturi cremoase și bogate în gust. Este recomandat să folosim lapte încălzit, deoarece acesta se va amesteca mai bine cu cartofii, iar untul ar trebui să fie de cea mai bună calitate, cu un conținut ridicat de grăsimi.
La final, când preparatul încă este cald, se adaugă și cașcavalul sau tipul de brânză ales. Dacă observi că nu se topește, mai poți pune oala puțin pe foc, până când ajunge la consistența dorită.