Noul tip de vacanțe în care pleacă românii. Agențiile de turism au fost luate cu asalt în 2021

Noul tip de vacanțe în care pleacă românii. Agențiile de turism au fost luate cu asalt în 2021
Ce tip de vacanțe preferă românii. Schimbări uimitoare în turism

Românii au noi preferințe în momentul în care își doresc să plece în vacanță. În timp ce mulți nu se gândeau că o să apară un nou tip de concediu în ultima perioadă, se pare că agențiile de turism se confruntă cu multe cereri de acest gen.

Ce pretenții au românii atunci când pleacă în vacanță

În timp ce pandemia a schimbat normalitatea de odinioară, iar mulți au fost nevoiți să rămână în case pentru mult timp, fără posibilitatea de a călători, iată că românii au revenit la a merge în locuri exotice în ultima perioadă, dar au și câteva cerințe inedite.

Românii au trecut prin multe schimbări, găsindu-și un echilibru între viața de acasă și muncă, mulți renunțând la birou și preferând să se ocupe de job chiar din intimitatea locuinței. Cu acestea fiind spuse, nu este de mirare că mulți își doresc să aibă parte de internet în vacanță, pentru a nu se lipsi de laptop.

„Începând cu vara anului trecut, am început să primim, timid, solicitări pentru sejururi în destinaţii exotice, unde internetul să aibă o viteză bună, pentru ca turiştii să poată să lucreze, îmbinând astfel utilul cu plăcutul.

Solicitările pentru acest tip de sejururi au continuat să crească începând din martie, iar acum au atins un record la noi, în Eturia.”, a transmis Ana-Maria Gherasim, Sales Manager Eturia, printr-un comunicat, potrivit Bussines Magazin.

Ce destinații preferă românii în ultima perioadă

Există și câteva destinații ce sunt preferate de românii ce își doresc să rezolve diferite probleme la muncă în timp ce se află în vacanță, sau pur și simplu să își prelungească concediul, fără să fie nevoie de mai multe zile libere.

„Printre destinaţiile preferate pentru joburi remote se numără :Maldive, Seychelles, Zanzibar, Kenya şi Madeira – unde, pe lângă o conexiune bună la internet, un alt avantaj este diferenţa de fus orar mică, dar suficientă încât turistul să-şi poată petrece dimineţile sau serile aşa cum îşi doreşte.

Iar atunci când fusul orar nu este o problemă, clienţii aleg şi Republica Dominicană sau Mexic – Cancun.”, a explicat Ana-Maria Gherasim.

Cum o să fie vacanțele în câțiva ani. Obiectul pe care toată lumea îl va lua în concediu

Mai mult, se pare că în următorii ani, vacanțele în care oamenii pot să îmbine utilul cu plăcutul, adică să muncească în timp ce vizitează locuri superbe, o să devină din ce în ce mai populare.

„Momentan, acest segment de călători este în creştere, însă în doi-trei ani, poate deveni o direcţie de business.

Deja există oferte speciale pentru long stay (adică sejururi mai lungi de 14 zile), cu facilităţi pentru pachete mai avantajoase de internet, astfel încât conexiunea să suporte apelurile video.” a adăugat Ana-Maria Gherasim.