25 de orașe frumoase de la munte. Locațiile pe care orice iubitor de înălțime trebuie să le vadă

25 de orașe frumoase de la munte. Locațiile pe care orice iubitor de înălțime trebuie să le vadă
25 de orase frumoase de la munte. Locatiile pe care orice iubitor de inaltime trebuie sa le vada

Din Statele Unite ale Americii până în Japonia, ca să nu mai vorbim de mai multe țări europene, numeroase orașe și sate se află cuibărite în mijlocul unor peisaje montane de vis care te invită să petreci câteva zile de relaxare în inima naturii. Iată un top al celor mai frumoase locații montane din lume.

Top 25 cele mai frumoase orașe de la munte din lume

Whistler, Columbia Britanică – Canada

Orașul-stațiune Whistler, din Columbia Britanică, Canada, este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Situat la 670 metri (2.200 picioare) deasupra nivelului mării, Whistler este un loc minunat de destinație atât vara cât și iarna.

Wengen, Elveția

Cu toții știm că Elveția este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor iubitori de munte, fiind o țară plină de orașe frumoase înconjurate de munți acoperiți de zăpadă.

Localitatea Wengen se află la o altitudine de 1.274 metri, unde poți ajunge lejer cu trenul. Deși are doar case din lemn, cabanele și hotelurile oferă cele mai frumoase peisaje.

Queenstown, Noua Zeelandă

Situat pe malul lacului Wakatipu și înconjurat de vârfurile zimțate ale lanțului muntos The Remarkables de pe insula de sud a Noii Zeelande, Queenstown este un oraș de vis, iar aici poți face una dintre cele mai înalte sărituri cu bungee din lume!

Muscat, Oman

Orașul Muscat din Oman oferă una dintre cele mai spectaculoase vederi panoramice din Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, este important de menționat faptul că orașul Muscat este situat pe malul Golfului Oman și este înconjurat de deșerturi și munți cu pante uluitoare abrupte.

Hallstatt, Austria

Amplasat între Hallstätter See și Munții Dachstein se află Hallstatt, orașul în care se află cea mai veche mină de sare din lume. Între lebedele care navighează pe lac, casele pitorești din lemn, bisericile vechi și balcoanele acoperite cu flori viu colorate, nu ai cum să alegi cea mai frumoasă priveliște a orașului!

Cortina d’Ampezzo, Italy

Localitatea Cortina d’Ampezzo a fost mult timp considerată una dintre destinațiile preferate de iarnă a celor mai populare vedete ale planetei, fiind denumită „salotto dei famosi”, tradus prin „camera de zi a stelelor”. Orașul este înconjurat de Munți Dolomiți, iar priveliștea îți taie respirația.

Mont-Tremblant, Quebec, Canada

Localitatea Mont-Tremblant este extrem de vizitată pe tot parcursul anului, dar peisajele sale de toamnă sunt pur și simplu excepționale. Muntele oferă un joc intens de lumini și culori care se răsfrâng asupra clădirilor orașului.

Bled, Slovenia

Nu departe de granița cu Austria, orașul sloven Bled reprezintă toate elementele unui basm, inclusiv un lac glaciar turcoaz și un castel pe faleză, susținut de vârfurile înzăpezite ale munților Alpi.

Banff, Alberta, Canada

Stațiunea Banff este situată în sudul Munților Stâncoși, într-un parc național cu același nume, care găzduiește și renumitele lacuri de smarald, inclusiv lacul Moraine. Este o destinație favorită a iubitorilor de munte din toate colțurile mapamondului.

Chamonix, Franța

Chamonix este situat la poalele lui Mont Blanc, cel mai înalt munte din Europa. Un mic oraș francez cu o atmosferă idilică, Chamonix oferă vedere panoramică a superbilor Alpi și rânduri de clădiri istorice, care te transportă înapoi în timp.

Torla, Spania

Satul Torla, din provincia Aragon, este poarta de acces către Parcul Național Ordesa. Te vei îndrăgosti imediat de această localitate datorită văilor sale glaciare, vârfurilor impunătoare sculptate de Munții Pirinei, cascadelor frumoase și pădurilor de pini. Străzile sale înguste și casele de piatră adaugă un plus de farmec peisajului magic.

Wanaka, Noua Zeelandă

Orașul Wanaka din Noua Zeelandă este renumit pentru singurul copac așezat în mijlocul unui lac cu același nume. Cu toate acestea, peisajul pe care-l oferă munții Alpi îți taie răsuflarea.

Lucerna, Elveția

Situat în centrul Elveției, Lucerna este o localitate pitoească, având case istorice, Zidul Musegg și emblematicul Cap al Capelei (Kapellbrücke). Mărginit de Lacul Lucerna, orașul oferă o priveliște uluitoare asupra Muntilor Pilatus și Rigi printre Alpii Elvețieni.

Bergen, Norvegia

Priveliștea asupra orașului Bergen este una ca de vis, având casele din lemn, în culori contrastante, care se confruntă cu vârfurile înzăpezite din Șapte Munți.

Citește și Destinația de vacanță, ireal de frumoasă, din apropierea României. Se poate ajunge cu mașina, locul este superb

Cape Town, Africa de Sud

Cele mai spectaculoase fotografii aeriene din Cape Town sunt cele de la complexul Victoria și Alfred Waterfront în prim plan și Lion’s Head, Signal Hill și Mountain Mountain în spate.

Chefchaouen, Maroc

Orașul Chefchaouen din Maroc este cunoscut datorită culorii albastre a clădirilor sale. Este amplasat în Munții Rif  și oferă o priveliște spectaculoasă asupra Marii Moschei.

Èze, Franța

Situat între Nisa și Monaco, satul medieval Èze este construit pe vârful unui munte. Grădina sa botanică are vedere la oraș și oferă vederi spectaculoase de 360 de grade ale Rivierei Franceze.

Cinque Terre, Italia

Nu ai cum să vorbești despre frumoase orașe montane din lume fără a menționa faimoasele Cinque Terre din Italia. Faimoasa destinație turistică este alcătuită din cinci sate multicolore construite pe stâncă, care sunt unite prin poteci pitorești.

Ramsau, Germania

Ramsau, un sat de aproximativ 1.800 de locuitori, oferă vederi incredibile asupra Alpilor Germani. Cele mai populare atracții includ Lacul Hintersee și Muntele Watzmann.

Shirakawa-go, Japonia

Situat la poalele Muntelui Haku, satul Shirakawa-go seamănă cu un sat de Crăciun. Colecția sa unică de locuințe în stil gassho amintește de casele de turtă dulce. Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO este deosebit de popular pe timp de iarnă.

Stepantsminda, Georgia

Vederea Bisericii Trinității Gergeti sigur vă va pune un zâmbet pe buze. Structura clădirii rămâne în picioare pe vârful unui deal de la poalele Muntelui Kazbek, în ciuda faptului că a fost construită în secolul al XIV-lea. Stepantsminda se află în Georgia, la doar câțiva kilometri de Rusia.

Santa Maddalena, Italia

O biserică medievală, o vale verde și celebrii Munți Dolomiți din fundal oferă un peisaj unic pentru iubitorii de munte. Micul sat montan Santa Maddalena este situat în provincia Tirolul de Sud, Italia.

Ko Phi Phi, Thailand

Nisipul alb, apele turcoaz și, mai presus de toate, impunătoarele stânci verzi din Ko Phi Phi par aproape desprinse dintr-un peisaj idilic. Este o destinație pe care oricine trebuie să o bifezi.

Citește și Locuri răcoroase din România. Unde poți fugi departe de caniculă și arșița din orașe

Castelmezzano, Italia

Castelmezzano pare să fi fost construit pe o stâncă la poalele Munților Dolomiți, o priveliște cu adevărat impresionantă. La o altitudine de 849 metri, acest sat se află în provincia Potenza, fiind cea mai înaltă așezare din regiunea Basilicata.

Telluride, Colorado, USA

Localitatea Telluride din Colorado este cunoscut pentru peisaje și natură, fiind situat într-un canion din Munții San Juan. Clădirile din epoca victoriană care străduiesc străzile sale conferă orașului și mai mult mister.