Țara care riscă să rămână fără curent electric. Oamenii sunt avertizați să facă economie

Țara care riscă să rămână fără curent electric. Oamenii sunt avertizați să facă economie
Țara care riscă să rămână fără curent electric

Ce tara risca sa ramana fara curent electric. Oamenii sunt avertizați să facă economie. Țara a lansat recent un apel de urgență către cetățeni, companii și autorități locale pentru a economisi energie și a avertizat asupra unor posibile pene de curent, după ce un cutremur masiv a oprit mai multe centrale electrice, iar vremea rece a crescut cererea.

Țara care riscă să rămână fără curent electric

Țara care riscă să rămână fără curent electric este Japonia. În vreme ce la Tokyo ningea, iar temperatura a scăzut brusc la 4 grade C, Tokyo Electric Power Co a declarat că 2-3 milioane de gospodării ar putea să rămână fără energie electrică, după ora 20:00la rata actuală de utilizare a energiei.

„În acest ritm, ne apropiem de o stare în care va trebui să desfășurăm întreruperi de energie electrică similare cu cele care au avut loc după cutremur (săptămâna trecută)”, a declarat ministrul Economiei, Comerțului și Industriei (METI), Koichi Hagiuda.

În cadrul unei conferințe de presă convocate în grabă, Hagiuda a solicitat o economie suplimentară de energie de circa 5% în fiecare oră, între orele 15 și 20, echivalentul a aproximativ 2 milioane de kilowați pe oră.

Retailerul de produse electronice Bic Camera a declarat că a oprit aproximativ jumătate din televizoarele din peste 30 dintre magazinele sale din estul Japoniei.

Cutremurul de o magnitudine de 7,4 care s-a produs miercurea trecută în largul coastei de nord-est – aceeași regiune devastată de un cutremur și de un tsunami în 2011 a întrerupt temporar alimentarea cu energie electrică a circa 2 milioane de gospodării, chiar și a sute de mii de locuințe din Tokyo.

Hirokazu Matsuno, secretarul-şef al cabinetului Hirokazu Matsuno, a făcut anterior apel la locuitorii din estul Japoniei care au fost afectaţi de criza de energie electrică să economisească energie.

„Vă solicităm cooperarea … cum ar fi prin setarea termostatelor la aproximativ 20 de grade Celsius şi prin stingerea luminilor inutile”, a spus Matsuno într-o conferinţă de presă.

Cutremurul a afectat șase centrale termice

Oficialul a adăugat că este puţin probabil ca solicitarea de economisire a energiei să se extindă dincolo de ziua de marţi, luând în considerare creşterea aşteptată a temperaturilor şi adăugarea unei mai mari producţii de energie solară pe măsură ce vremea devine mai calduroasă.

De menționat este că cutremurul de săptămâna trecută a afectat şase centrale termice în zonele de acoperire ale Tepco şi Tohoku Electric Power Co, iar pagubele suferite de echipamente ar putea ţine unele instalaţii nefuncţionale vreme de săptămâni sau luni, a mai declarat Hagiuda.

Urmăriți Playtech.ro și pe